Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

Vaga indefinida en el servei de recollida de residus sòlids urbans de Mutxamel

  L'atur està previst el dia 10 de setembre, davant la falta d'acord en la negociació del conveni col·lectiu. Els sindicats reclamen recuperació del poder adquisitiu i millores en descansos i jornada, després de patir una deterioració sistemàtica de les condicions de treball des de 2013.

  30/08/2019.
  Servei de neteja

  Servei de neteja

  La representació sindical en l'empresa Sociedad Agricultores de la Vega (SAV), concessionària del servei de recollida de residus sòlids de Mutxamel (Alacant), ha convocat una vaga indefinida que començarà a les 00.00 hores del 10 de setembre, davant la falta d'acord en la negociació del conveni col·lectiu.

  L'últim increment salarial en les nòmines es va realitzar en 2013. Des de llavors, entre adjudicacions del servei a la baixa i amenaces d'acomiadaments, les condicions de treball s'han deteriorat de forma sistemàtica.

  Les reivindicacions que es plantegen en aquesta vaga són: pujada salarial d'un 4% en el 2020 i el mateix en el 2021, que permeta recuperar part del poder de compra perdut; la unificació de les condicions de treball recollides en el conveni, que actualment presenten diferències entre la recollida i la neteja viària; descans de dos dissabtes al mes i altres millores de jornada i horari.

  Concentració davant l'Ajuntament

  La representació sindical segueix implicada en la resolució del conflicte, negociant amb l'empresa adjudicatària i amb el propi Ajuntament de Mutxamel, responsable del servei. Per a això ha convocat una concentració el divendres 6 de setembre, davant la porta de l'Ajuntament, que permeta evitar una vaga que coincidirà amb les festes de la localitat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.