Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

Un diàleg social per a la transformació efectiva del model econòmic

  Ximo Puig presideix la primera reunió de la Mesa General del Diàleg Social en la qual han participat els responsables del Consell que coordinaran cadascuna de les meses i representants de CCOO PV, d’UGT-PV i de CEV.

  25/07/2019.
  Mesa Diálogo Social

  Mesa Diálogo Social

  Arturo León, secretari general; Ana García, secretària de Formació i Ocupació i Daniel Patiño, secretari d'Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient, han conformat la delegació de CCOO PV. Han plantejat que estan d'acord amb estructurar-ho entorn de quatre meses i han proposat la creació d'algunes submeses específiques, com de Sanitat o d’Educació. Han demanat una representació eficaç que garantisca el compromís del Consell en les decisions adoptades. Per això, consideren necessari que hi haja una coordinació interdepartamental.

  CCOO PV ha exigit respecte a les negociacions en els àmbits del diàleg social, cal evitar filtracions, i ha fet palés que els acords han de ser públics. A més, tota normativa que s'emeta com a desenvolupament d'alguna llei fruit del diàleg social, també hauran de ser treballades en les meses. El sindicat ha demanat que s'elabore anualment una memòria d'activitat amb els acords adoptats.

  La proposta que ha presentat, i que ha sigut elaborada de manera participada, inclou diversos eixos. El primer d'aquests, seguir apostant per la creació d'ocupació, així com combatre d'una manera clara i contundent la precarietat laboral. Planteja per a això dues iniciatives: la creació de l'Observatori del Treball Decent, que se centre inicialment a atallar l'economia submergida, ja que és un problema greu que té aquesta comunitat, i el desenvolupament reglamentari de la Llei de responsabilitat social, en particular, pel que fa a l'establiment de les clàusules laborals en la contractació pública. És a dir, aquelles empreses privades que presten serveis en l'àmbit de les administracions públiques tenen l'obligació de subrogar les seues plantilles quan el prestador del servei canvia i aplicar el conveni sectorial de referència per a dignificar les retribucions salarials.

  Una altra de les qüestions que és necessari combatre són els índexs alts de sinistralitat laboral. El sindicat ha sol·licitat la creació de la figura del delegat territorial de Salut Laboral i Medi Ambient per a atendre les microempreses sense representació. Una altra de les línies té a veure amb l'aposta per la igualtat real entre homes i dones i el combat de la violència de gènere, sobretot la que afecta l'àmbit laboral.

  El segon eix és el que té a veure amb el reforçament dels serveis públics, com l'educació o la sanitat. És necessari atacar la reducció de les llistes d'espera i avançar en el desenvolupament de lleis com la de serveis socials o la renda valenciana d'inclusió. També és important la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

  El tercer dels eixos se centra en una nova manera de produir. “Hem de transformar el nostre model, incorporant-hi els canvis tecnològics, apostant per la innovació en el que produïm i tenint en compte les conseqüències del canvi climàtic. Hem de fer viable una transició energètica justa, i produir de manera més sostenible i neta, amb una formació professional i universitària que puga facilitar les transformacions en el mercat de treball”, ha assegurat Arturo León.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.