Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

Aprovat el Pla valencià d'impuls i millora de la formació professional

  El Consell Valencià de Formació Professional (CVFP) ha aprovat aquest dilluns el Pla de millora de la formació professional, que té un principal objectiu: millorar la qualificació del conjunt de treballadors i treballadores. La secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana García, valora l'impuls de la formació al llarg de la vida, per a facilitar l'adaptació als canvis del sistema productiu i la incorporació al mercat laboral.

  11/02/2019.
  Consejo Valenciano de Formación Profesional

  Consejo Valenciano de Formación Profesional

  CCOO PV sol·licitava un nou pla des de la fi l’any 2013 del II Pla valencià de formació professional que, malgrat el gran treball realitzat en la fase de diagnòstic i d’implantació, no va tenir seguiment posterior.

  Aquest pla és fruit del diàleg social amb els agents econòmics i socials més representatius del País Valencià que formen part del CVFP. Comissions Obreres del País Valencià considera fonamental el treball coordinat amb ambdues conselleries (Educació i Economia), així com el consens aconseguit per a acceptar propostes com la temporalització de les accions, el pressupost i la comissió de seguiment.

  La secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana García valora l'engegada d'un pla que pot impulsar la formació al llarg de la vida, per a facilitar l'adaptació als canvis del sistema productiu i preparar el conjunt de treballadors i treballadores per a la incorporació al mercat laboral.

  El sindicat destaca que el pla preveja una anàlisi de la situació de la formació, així com de la detecció de les necessitats formatives en el sistema productiu, que permeten vincular ambdues realitats. També s'hi incorporen accions per a la integració laboral i social a través de la formació professional. Les accions específiques per a la integració de la dona, s'orienten a la reducció de les bretxes de gènere en l'accés a la formació i a l'ocupació de qualitat.

  CCOO PV posa el focus a establir un sistema integrat d'orientació per al conjunt d'estudiants i de treballadors i treballadores en actiu o en atur, per avançar en la qualificació cap a una situació òptima per a trobar una ocupació, conservar-la i promocionar-hi.

  Ana García considera aquest pla “una oportunitat i un repte que hem de desenvolupar si volem avançar-nos al canvi del model productiu que reivindiquem, on siguem capaços de crear ocupació estable, de qualitat, i que el conjunt de treballadors i treballadores estiguen qualificats”.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.