Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de febrero de 2020

8M 2020

‘Construint l'Europa que volem: Treball, drets, solidaritat’

  Una delegació de CCOO PV, encapçalada pel secretari d'Acció Sindical, Salut laboral i Medi ambient de CCOO PV, Daniel Patiño, va assistir recentment a la reunió del Partenariat Europeu i al XII Congrés de la CGIL Emilia Romagna celebrats a Bolonya.

  27/11/2018.
  Delegación valenciana en Bolonia

  Delegación valenciana en Bolonia

  En la trobada del Partenariat, realitzada entre el 19 i el 21 de novembre, van participar organitzacions sindicals d'Itàlia (CGIL, CISL, UIL), Alemanya (Ver.di dins de DGB), i Espanya (CCOO i UGT) i van excusar la seua assistència organitzacions sindicals de França (CGT), i Polònia (Solidanosc, OPZZ).

  En la reunió es va acordar la participació en un Projecte europeu sobre digitalització i impacte en les condicions de treball. Qüestions com el Big Data, El IoT, l'economia de plataformes o l'ús de Blockchain han de ser abordades sindicalment amb la major prioritat, ja que els avanços tecnològics influeixen en la qualitat de vida de les persones i en els seus llocs de treball (qualitativament), sense perjudici de l'impacte quantitatiu que puguen arribar a tenir.

  Així mateix, la delegació del PV va tenir l'oportunitat d'acompanyar les companyes i els companys de la CGIL Emilia Romagna en el desenvolupament del seu XII Congrés, en el qual es va triar la nova executiva encapçalada pel company Luigi Giove, que va ser triat amb el 80,2 % dels vots de l'Assemblea General.

  En aquest Congrés, la delegació va tenir l'oportunitat de participar amb una intervenció en la qual es va destacar el paper d'un sindicalisme internacionalista i es va focalitzar la lluita contra la desigualtat social per a combatre els riscos associats a feixismes i nacionalismes. D'igual manera, es va exposar el lideratge sindical conjuntament amb el moviment feminista internacional en la lluita contra la desigualtat per gènere, la democratització de les relacions laborals o el necessari esforç conjunt contra el canvi climàtic i a favor del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.