Comisiones Obreras del País Valenciano | 26 febrero 2024.

Compromís amb l’eradicació de la violència cap a les dones

  • 25 de novembre. Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

CCOO PV fa una crida a participar en les mobilitzacions convocades al llarg del País Valencià per manifestar la repulsa a la violència que s’exerceix cap a les dones. El sindicat denuncia que les retallades en drets socials i despesa pública han significat un retrocés molt important en la lluita contra la violència masclista.

21/11/2017.
Zero Violències Masclistes. Ens volem lliures!

Zero Violències Masclistes. Ens volem lliures!

Amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, CCOO PV manifesta la nostra més rotunda condemna i repulsa a la violència que s’exerceix cap a les dones, a tots el àmbits i a tots els nivells. La central sindical crida a participar en les mobilitzacions que es convoquen arreu de tot el País Valencià, i així manifestar el compromís amb l’eradicació de la violència cap a les dones.

Totes les formes de violència cap a les dones resulten inadmissibles. Segons el Consell General del Poder Judicial, en l’any 2016 es registraren 142.893 denuncies per violència de gènere. En el primer semestre de 2017, un 18,45 % més que l’any anterior i, segons xifres oficials, enguany portem ja 44 dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles, i 8 criatures.

Des de 1999 hi ha hagut més de 1.442 feminicidis per violència masclista a tot l’Estat. Segons un informe de l’Agència Europea de drets fonamentals, s’estima que entre 83 i 102 milions de dones a la Unió Europea han patit assetjament sexual des dels 15 anys. Podríem continuar amb les dones víctimes de tràfic i explotació sexual, assetjament per raó de sexe, discriminació sexual, feminització de la pobresa, bretxa salarial… i no n’acabaríem.

Les fortes retallades dels darrers anys en drets socials i despesa pública han significat un retrocés molt important en el desenvolupament de les polítiques d’igualtat de gènere i en la lluita contra la violència masclista, com denuncia la secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional, Cloti Iborra. “Exigim que es doten pressupostàriament els corresponents pactes per poder portar a terme les mesures compromeses”, assenyala la responsable sindical.

Enguany ha estat significatiu, ja que s’ha signat el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, acord que CCOO PV considera insuficient perquè no resol totes les carències detectades, si bé, arreplega mesures que el sindicat valora de forma positiva. D’altra banda, també s’ha subscrit el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, on CCOO PV ha participat activament amb propostes i esmenes, a més de formar part de la Comissió de Seguiment del Pacte. Aquest és un pacte social que s’ha construït entre les diferents administracions públiques, cossos i forces de seguretat, associacions feministes i de dones supervivents, i agents econòmics i socials, entre d’altres. “Malgrat que hi ha limitacions competencials, el valorem positivament, sempre que es desenvolupe de forma ràpida i efectiva”, afirma la secretària de la Dona, Cloti Iborra.

Per a CCOO PV, sobren motius per sortir i omplir els carrers el pròxim dia 25 de novembre, per manifestar el nostre compromís amb l’eradicació de la violència cap a les dones. Participa en les convocatòries:

- València. Manifestació, 19.00 hores. Parterre.

- Alacant. Concentració, 18.30 hores. Plaça de la Muntanyeta.

- Castelló. Manifestació, 18.30 hores. Plaça Maria Agustina.

- Elx. Concentració, 20.00 hores. Plaça de Baix.

Documentación asociada
Documentación asociada