Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 julio 2024.

Fem de 2017 l'any de la recuperació dels drets

  En l’any 2016 hem celebrat el 50 aniversari del naixement de CCOO PV, mig segle de sindicalisme i d’ampliació de drets laborals i socials, acomplerts amb la inestimable contribució de milers de dones i d’homes, la gran majoria anònims. Hem fet història, heu fet història, i donem gràcies per la lluita que encetàreu, pel compromís i l’honestedat que, en la pitjor de les circumstàncies repressores del règim franquista, abastiren de llibertat, democràcia i benestar al conjunt de la ciutadania.

  23/12/2016.
  Felicitació 2017

  Felicitació 2017

  Al 2017 ens pertoca aprendre a interpretar millor els conflictes actuals, a refermar-nos en els nostres principis i mirar cap al futur, posant en valor la lluita i la resistència col·lectiva, des de la certesa que els drets no sols s’han de guanyar, cal defensar-los cada dia.

  Hem viscut un procés ferotge de demolició de drets, provocat per dues reformes laborals d’un impacte consecutiu salvatge, per la modificació de l’article 135 de la Constitució i la reforma de la Llei de seguretat ciutadana, que entrebanquen greument l’acció sindical i la defensa col·lectiva.

  Les treballadores més vulnerables han patit en major grau les conseqüències de les polítiques d’austeritat i de les retallades compulsives, que ens han empobrit i descohesionat, deteriorat els serveis públics i dinamitat la negociació col·lectiva.

  Acarem l’any que comença conscients que no és possible cap resignació, que cal plantar cara davant de tanta injustícia, que CCOO PV ha de vitalitzar-se com a instrument vàlid per les treballadores i els treballadors i per a la societat en general.

  Cal assumir tots els problemes col·lectius i individuals que hi ha en les empreses, amb nous col·lectius i noves identitats professionals generades per la crisi, amb noves aspiracions, però molt més precaris i desprotegits, necessitats d’assessorament i de suport mutu.

  Ens esperen 50 anys més de treball i compromís col·lectiu permanent de defensa d’allò que és just, dels drets de les persones i d’allò que és públic com a garantia cohesionadora de la nostra societat, mitjançant l’acció sindical de proximitat, la pressió al carrer i la negociació per a la qual ens vareu triar i de la qual ens sentim responsables.

  CCOOPV no renunciarà mai a aquest binomi per forçar avanços en el marc del diàleg social, estem cridats a continuar sent actrius i actors fonamentals en la disputa de la renda, dels drets laborals i socials i de les llibertats. Amb vosaltres comptem, us desitgem bon any i que visquen les Comissions Obreres!