Històrica vaga contra la desigualtat

  CCOO PV i UGT-PV titllen aquest 8 de Març de “dia històric” en la lluita contra la discriminació de les dones, la precarietat laboral, la bretxa salarial i les violències masclistes. Els sectors amb un major seguiment de les aturades de dues hores han sigut l'agroalimentari, el de neteja d'un 80 %, l'educació secundària i universitària d'un 100 %, l'Administració local d'un 75%. L’aturada en les grans empreses del sector industrial ha sigut pràcticament total.

  08/03/2018.
  Piquet centre de València

  Piquet centre de València

  Són moltes les empreses de diversos sectors les que han aturat de llarg a llarg del territori, com Clece, Eulen, Acciona, Pilkington, Arcelor, Fertiberia, FGV, Urbaser, Standler, Ford, Limcamar, Ortiz-Tizor, Secopsa, Damel, l'hospital de La Fe, Marie-Claire, Fontestad, Schneider, Lafargue Sagunto, Johson Controls, Urbaser, Aigües d’Elx, Surinver…

  Polígons totalment tancats com el de Juan Carlos I a Almussafes i piquets massius, com el que ha recorregut la ciutat d'Alacant i de València. Tancament massiu de comerços a localitats com ara Bunyol, Xàtiva o Alcoi. Les centrals sindicals han comptabilitzat prop de 150 piquets o punts de concentració que han tret als carrers milers de persones. Destaquem la massiva participació en les concentracions en els ajuntaments de les 12 hores com ara València, Alacant, Sagunt, Alcoi, Elda, Oriola, Guardamar, Torre-vella, Paterna, Burjassot, El Puig, Meliana, Rafelbunyol, Foios, Elx...

  “Ens sentim orgulloses de fer nostres les reivindicacions del moviment feminista, del qual formem part, i d'haver-les traslladades als centres de treball”, ha assegurat Cloti Iborra, secretària de la Dona de CCOO PV. Per la seua banda, Arturo León, secretari general de CCOO PV, ha destacat que “vivim en un país en el qual les dones tenen més difícil accedir al treball remunerat. L'ocupació és de pitjor qualitat, per temporal i precari i, com a conseqüència, tenen pitjors pensions.”

  Aquestes aturades han sigut precedides d'assemblees de delegats i delegades, de reunions en empreses i administracions públiques, acompanyades de l'adhesió de prop de 160 comités d'empresa i juntes de personal.

  El seguiment de la vaga de dues hores per torn i l'àmplia participació ciutadana en els actes i en les mobilitzacions del 8M deixa en evidència la necessitat d'aquesta convocatòria i les seues reivindicacions.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.