Comisiones Obreras del País Valenciano | 31 de mayo de 2020

CCOO PV acusa Presidència d'assetjar a les persones adjudicatàries de les beques fraudulentes

  La COVID-19 ha sigut l'escenari per a intentar crear proves en contra de la Resolució de la Inspecció dictada en actuacions per la denúncia de CCOO PV.

  22/05/2020.
  Palau de la Generalitat

  Palau de la Generalitat

  El sindicat va denunciar la situació en què s'estaven executant les beques convocades per Presidència de la Generalitat i, a l'octubre de 2019, Inspecció va dictar una resolució que declarava l'existència de relacions laborals encobertes.

  Realitzada l'actuació inspectora i constatats els fets denunciats, es va canviar d'ofici la cotització de les persones afectades, i passaren a ser considerades com a personal laboral temporal i no com a becàries. Posteriorment, es va dictar acta de liquidació, reclamant a la Generalitat Valenciana, sobre la base reguladora corresponent a les quanties que haurien d'haver rebut com a personal laboral, les cotitzacions des de l'inici de la suposada beca. L'acta de liquidació no és executiva encara en haver sigut recorreguda per la Generalitat i estar pendent de judici.

  A més, CCOO PV ha reclamat la diferència salarial de les persones afectades amb resolució favorable, ja que s'ha valorat que feien un treball que hauria d'haver-se pagat com a tal, atés que no era en realitat una beca. Aquestes demandes interposades també estan pendents dels processos judicials.

  Quan es va decretar l'estat d'alarma el 14 de març de 2020, les persones declarades per la Inspecció com a personal laboral van sol·licitar teletreballar, com la majoria del personal de la Generalitat Valenciana. El sindicat denuncia que en aquest període, des de Presidència s'ha estat intentant crear proves falses que els afavoriran en el futur judici. Així, els han sol·licitat treballs, sota l'epígraf de pràctiques corresponents a les beques, condicionant el pagament mensual, d'una quantia de 1.064 euros bruts, al seu lliurament.

  “Amb l'entrada en fase I, que ha suposat la tornada al treball ordenada de part del personal empleat públic en la Generalitat, Presidència no s'ha dignat a dir-los quan han de tornar als seus llocs de manera presencial”, assegura Soledad Fernández, secretària d'Acció Sindical de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV. Afig que “ens sembla incomprensible que, en plena crisi de la COVID-19, amb tant de treball urgent que cal realitzar, haja estat tan preocupada a crear proves respecte a errors ja constatats, però més ens inquieta que no els diguen formalment en quina situació estan respecte a la seua reincorporació”.

  Per a la FSC de CCOO PV, l'Administració Pública ha de donar seguretat a la ciutadania; just el contrari del que s'està transmetent a aquestes persones joves, que no saben si tindran els ingressos econòmics dels quals disposaven el mes de maig o no, i que, per tant, ni tan sols poden projectar el seu futur immediat, ni defensar-se si el que es pretén és prescindir del seu treball.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.