Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

CCOO PV insta a no donar “ni un pas enrere en els drets de les dones”, davant les posicions que neguen la violència de gènere

  • 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones

El sindicat ha denunciat l’absència d’una política d’educació per a la igualtat i la insuficiència dels recursos per a prevenció, protecció i atenció a les víctimes. CCOO PV demana el finançament necessari i el desenvolupament de les mesures recollides en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere. Davant l’avanç de posicions polítiques negacionistes de la violència masclista, CCOO PV no tolerarà ni un pas enrere en els drets de les dones.

25/11/2019.
'Performance' sobre l'assetjament a les dones, a l'assemblea de CCOO PV.

'Performance' sobre l'assetjament a les dones, a l'assemblea de CCOO PV.

CCOO PV exigeix tolerància zero contra la violència de gènere, un problema estructural que afecta tota la societat i que ha provocat l’assassinat de 52 dones a Espanya durant aquest any (la última avui a Granadilla, Tenerife). Des de 2003, 1.027 dones han estat assassinades.

El secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha denunciat agreujament dels factors estructurals que afavoreixen les violències masclistes: la feminització de la pobresa, l’atur, la precarietat laboral, l’absència d’una política d’educació per a la igualtat i la corresponsabilitat, “a més de la insuficiència de polítiques actives d’igualtat i recursos suficients per a la prevenció, la protecció i l’atenció a les víctimes”. Així ho ha manifestat durant l’assemblea de delegades i delegats que ha tingut lloc avui a la seu de CCOO PV per a commemorar el 25N.

Les estadístiques són importants: el Consell General del Poder Judicial acredita, en el primer semestre de 2019, 77.342 dones víctimes de violència de gènere, amb 23.171 ordres de protecció. Segons el Ministeri de l’Interior, l’any 2018 es contabilitzaren 1.702 delictes de violació i 12.109 delictes d’agressió i abús sexual. En el cas d’assetjament sexual, les denúncies a penes arriben als jutjats o a la Inspecció de Treball.

Com a contrast d’aquestes dades terribles, el resultat de les eleccions generals ha posat de manifest l’avanç d’un discurs populista, d’extrema dreta, que nega la violència de gènere. En aquest sentit, Arturo Léon, ha recalcat que CCOO PV no tolerarà ni un pas enrere en els drets de les dones, “en normativa igualitària, en serveis i recursos vinculats a la violència de gènere, ni en detriment de les condiciones laborals dels professionals i de les professionals”. En aquest sentit, el sindicat demana el finançament necessari i el desenvolupament de les mesures recollides en el Pacte d’Estat per a la millora de drets laborals i econòmics, dels canvis culturals i educatius.

León ha afirmat que CCOO PV actuarà en el món del treball “tant des de l’àmbit sociopolític com a través de la negociació col·lectiva”. El dirigent sindical ha advocat per una major implicació dels homes per a no perpetuar les estructures patriarcals de poder, “que rebutgen els models de masculinitat tòxica i nociva”.

Apoderament de les dones i les xiquetes

CCOO PV insta als organismes internacionals, europeus i, especialment, al Govern central, que atenguen els compromisos del Conveni d’Istanbul sobre prevenció i lluita contra la violència cap a les dones, així com els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, que situen la igualtat de gènere i l’apoderament de dones i xiquetes en el centre del desenvolupament sostenible.

La secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional, Cloti Iborra, ha ressaltat que el sindicalisme de classe mantindrà una participació activa en la denúncia de la terrible situació que pateixen les dones a mans de les seus parelles i exparelles, l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe en el treball, “inclòs l’assetjament per internet i totes les formes de violències contra les dones”.

CCOO PV també exigeix que s’actue amb agilitat i contundència sobre les causes i les aterridores conseqüències que aquests atacs impliquen a la seguretat, la salut, la integritat física i psíquica i la vida personal i laboral de les dones.

Iborra ha definit la violència de gènere com un vertader problema estructural i d’Estat, “símptoma d’una societat amb un marc cultural de relacions patriarcals que legitima que un xaval de 14 anys decidisca si la seua companya pot anar de festa sense ell”. Per a CCOO PV, es tracta d’un problema de tota la societat, i així ho destaca a la seua campanya del 25N, “perquè ho mirem com ho mirem és cosa de totes i tots i no podem ser còmplices”.

La responsable de la Dona de CCOO PV ha fet una crida a participar en les mobilitzacions previstes arreu del territori per mostrar “el nostre rebuig i compromís”. A València, serà a les 19.30 hores a la porta del Palau de Justícia.

L’assemblea de CCOO PV ha continuat amb una performance on un grup de dones han llegit relats d’experiències de dones que han patit assetjament sexual i per raó de sexe. Després, s’han llegit els noms de totes les dones assassinades.

Per acabar, el tenor xativí Rafael Conca, ha interpretat l’ària ‘Nessun dorma’, de l’òpera Turandot, de Puccini.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.