Comisiones Obreras del País Valenciano | 21 de noviembre de 2019

25N

CCOO insta a les alcaldies a renovar les meses de negociació col·lectiva en els ajuntaments

  El sindicat ha remés un escrit a alcaldes i alcaldesses en el qual els insta a renovar o constituir les noves meses de negociació col·lectiva de manera ajustada a dret, després de finalitzar les eleccions sindicals en l'àmbit de l'Administració local valenciana.

  18/10/2019.
  CCOO insta a les alcaldies a renovar les meses de negociació col·lectiva en els ajuntaments.

  CCOO insta a les alcaldies a renovar les meses de negociació col·lectiva en els ajuntaments.

  La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV ha presentat un escrit a les alcaldies on insta a renovar o constituir les noves meses de negociació col·lectiva, després de finalitzar el període de concentració d'eleccions sindicals. L'objectiu és garantir el bon funcionament i evitar la inseguretat jurídica d'una composició de les meses no ajustada a dret, ja que convertiria els pactes o acords en matèria anul·lable.

  En aquest sentit, CCOO apunta al text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (RDL 5/2015), que reconeix sols a les organitzacions sindicals registrades com a tals, no a col·lectius d'empleats i empleades, la legitimitat per a la negociació. Per tant, sols aquells que tenen la consideració de sindicat legalment constituït i que haja obtingut la suficient representació hi poden negociar.

  CCOO assenyala que en algunes ocasions s'han generat conflictes que la justícia ha hagut de resoldre. Determinades sentències de jutjats del contenciós administratiu i finalment el Tribunal Suprem ja han deixat clar que la composició de la Mesa General de Negociació a cada ajuntament la conformaran, a més de l'Administració: els sindicats amb la consideració legal de més representatius (CCOO i UGT); i els que hagen obtingut almenys el 10 % de delegats i delegades entre el personal funcionari i el personal laboral a cada ajuntament concret.

  Per tant, el fet de permetre la presència de qui no està legitimat incorreria en un error legal greu que comportaria un funcionament irregular de la mesa de negociació, i generaria inseguretat jurídica respecte a les decisions adoptades i la seua possible nul·litat.

  CCOO sol·licita que es tinguen en compte aquestes consideracions per part dels ajuntaments, per garantir el funcionament eficaç dels òrgans de negociació entre l'Administració i el seu personal empleat públic.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.