Comisiones Obreras del País Valenciano | 21 de noviembre de 2019

25N

Creix la conflictivitat social en la indústria del País Valencià

  Els impagaments, els incompliments d'acords i els concursos de creditors estan intensificant la conflictivitat social en les empreses de la indústria valenciana. Després de la vaga indefinida en Italy Food Experience de Paterna ara se sumen noves convocatòries d'aturs en ArcelorMittal de Sagunt.

  16/10/2019.
  CCOO d'Indústria PV

  CCOO d'Indústria PV

  CCOO d'Indústria PV adverteix de l'augment del nivell de conflictivitat en les empreses de la indústria del País Valencià. Als tancaments anunciats com el cas de Italy Food Experience, en vaga des de fa mes de 10 dies, s'ha sumat l'empresa Joaquín Llusar, que començarà una vaga indefinida a partir del 18 d'octubre per impagaments, i l'atur de dues hores per torn en ArcelorMittal Sagunt, del 17 al 31 d'octubre.

  Els macroindicadores econòmics apunten a un refredament de l'economia i els efectes de tan alarmant notícia no es fan esperar. Les empreses es preparen, i fins i tot tractant-se de fets aïllats, la casualitat ha reunit empreses en les la plantilla no cobra, amb empreses que anuncien retallades.

  Davant aquesta incertesa, la conflictivitat augmenta davant aqueixa altra ofensiva de l'empresariat d'aprofundir més en la precarietat, intentant sumar beneficis a costa dels seus empleats i empleades.

  El centenar de treballadores i treballadors de l'empresa Italy Food Experience de Paterna, se suma a la llista de persones ocupades en la indústria que tenen en situació de risc la seua ocupació, per la qual cosa han sol·licitat l'acomiadament. La plantilla porta mesos sense cobrar, igual que els treballadors i treballadores de Joaquín Llusar de Quartell, en concurs de creditors.

  A aquesta dramàtica situació de persones que poden perdre la seua ocupació, s'afig el conflicte d'una empresa estratègica per a l'economia de tota una comarca com és ArcelorMittal (Sagunt).

  La Secció Sindical de CCOO en ArcelorMittal Sagunt, formalitze la vaga de 2 hores per torn del 17 al 31 d'octubre, sumant-se a la resta de plantes de ArcelorMittal a Espanya. L'empresa contínua en la seua negativa a no negociar les condicions per a tots i per a totes per igual i obrir la negociació dels convenis a la baixa al marge de l'acord marc.

  Per a CCOO d'Indústria PV, és el moment de recuperar drets. No hi ha excuses per a defensar un model productiu a costa de la competitivitat, de la innovació, de l'organització eficient de l'empresa, i també comptant amb la responsabilitat social i el repartiment dels beneficis.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.