Comisiones Obreras del País Valenciano | 21 de septiembre de 2019

CAMPANYA SMI

Arturo León “el desenvolupament de l’Observatori pel Treball Decent s’ha de consensuar dins del diàleg social”

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, juntament amb tot l'equip d'alts càrrecs de la Conselleria, s’ha reunit amb una delegació dels representants dels agents socials, encapçalada pels secretaris generals de CCOO PV, Arturo León i d'UGT-PV, Ismael Saez i el president de la CEV, Salvador Navarro, per a establir conjuntament els objectius, els projectes i les línies de treball de la legislatura.

  10/09/2019.
  Reunió en la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

  Reunió en la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

  En la reunió també han participat el secretari general de la CEV i, per part d'UGT-PV, les secretàries d'Acció Sindical, i de Salut Laboral. CCOO PV també ha estat representada per les secretàries de Formació, Ocupació i Atur, i la de Política Institucional.

  El conseller Climent ha afirmat que l'objectiu principal de la Conselleria en la legislatura present "és baixar del 10 % la taxa de l'atur al País Valencià i generar ocupació estable i de qualitat, treballar per la no temporalitat i la no precarietat que tenim en molts dels nostres contractes". També ha destacat com un dels pilars fonamentals aprofundir en el diàleg social i ha reivindicat que el Govern central treballe el finançament i la mutualització del deute del PV.

  El secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha manifestat la coincidència del sindicat amb la GVA en la necessitat d’adaptació al canvi tecnològic i d’una transició energètica justa per a fer front als desafiaments plantejats pel canvi climàtic.

  Reforçament del diàleg social

  Des de CCOO PV s’ha fet especial incidència en la necessitat de continuar apostant per la creació d’ocupació i combatre la precarietat laboral. León ha reivindicat la creació de l’Observatori del Treball Decent, “que és necessari discutir i consensuar perquè forma part del diàleg social”. Al respecte, ha afirmat que l’Observatori “no és un òrgan merament administratiu, sinó que cal decidir quines són les seues funcions i objectius i qui el composa, i en aquest sentit seria desitjable la participació de representats d’Inspecció de Treball i de l’Agència Tributària, ja que es tracta de combatre el frau laboral i fiscal”.

  “No podem donar per bones les xifres actuals de mortalitat i d’accidentalitat greu”. León ha cridat a combatre l’elevada sinistralitat laboral, que evidencia un teixit productiu feble i precaritzat per les últimes reformes laborals, que no inverteix de manera suficient en la prevenció de riscos, i ha denunciat la relaxació de les mesures per part de l’Administració.

  CCOO PV ha traslladat la necessitat de combatre les discriminacions i la bretxa salarial, escometre el desenvolupament reglamentari del Decret de les clàusules laborals en l’àmbit de les administracions públiques.

  Infrafinançament

  El titular d'Economia ha realitzat una menció especial a l'infrafinançament del País Valencià i ha assegurat que "el problema és d'ingressos, no de despeses". En aquest sentit, ha afirmat que "hem de seguir reivindicant d'una manera molt clara al Govern central, estiga en funcions o no, perquè les persones vivim dia a dia i necessitem respostes contínues per poder viure dignament".

  Al respecte, el secretari general de CCOO PV s’ha refermat en l’exigència sindical d’un finançament just del País Valencià que ens permeta fer front reptes crucials com ara innovació, desenvolupament, investigació i desenvolupament industrial. “És urgent que el Govern central complisca amb el seu compromís i no transferisquen els problemes derivats de la falta d’enteniment per a conformar un govern, a les comunitats autònomes, especialment a la valenciana, que és una de les més afeblides i pitjor tractades.

  Entre les qüestions importants que s'han abordat de manera conjunta, s’han ressenyat "l'aposta per la indústria i la implementació al màxim de la reindustrialització del País Valencià, cal continuar treballant per l'economia productiva, la seua descarbonització, l'aposta per la digitalització, el cooperativisme i l'economia social". Així com l'atracció d'inversions sostenibles amb accions com la Llei d'atracció d'inversions prioritàries i una aposta "molt decidida" pel comerç exterior.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.