Comisiones Obreras del País Valenciano | 21 de septiembre de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO PV insta a revertir una precarietat prefabricada que incrementa la desigualtat social

  13.000 noves persones demandants d'ocupació en ple agost és una notícia pèssima, la creu d'un mercat laboral afeblit pels mecanismes perversos de les reformes laborals. La consolidació de l'empobriment laboral i de la desigualtat transcendeix les persones afectades, i impedeix la dinamització de l'economia autonòmica, que perd cohesió, riquesa, cotitzacions i capacitat de consum.

  03/09/2019.
  Ana García Alcolea, secretària Formació i Ocupació de CCOO PV

  Ana García Alcolea, secretària Formació i Ocupació de CCOO PV

  La secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana García Alcolea reitera la necessitat impostergable d'una aposta contundent per transformar el model productiu. “Necessitem créixer i competir mitjançant la creació d'ocupació de qualitat. Urgeix invertir en sectors que aporten valor afegit en els sistemes de producció (renovables, sanitat, educació, dependència), i deixar de soscavar amb abusos, precarietat, salaris baixos i rotació abusiva la vida de la població treballadora” afirma.

  El mes d'agost, al País Valencià, l'atur registrat representa un 11,9% del total estatal i ha augmentat un 3,72% respecte al mes anterior. València és la que més augmenta respecte al mes de juliol i registra 182.838 persones demandants (augmenta un 4,13%), enfront de les 144.275 a Alacant (augmenta 3,62%) i 37.949 a Castelló (augmenta un 2,17%).

  Agost és el mes per excel·lència en la destrucció d'ocupació, no solament en el sector serveis, que continua registrant el major nombre de persones aturades (un 68,2% del total), sinó també en la Indústria i en la Construcció. No obstant això, aquest estiu ha sigut especialment sagnant i resulta lamentable que 365.062 persones que necessiten treballar no puguen fer-ho.

  L'evolució de l'ocupació en els últims anys registra un augment de destrucció d'ocupació facilitada per la reforma laboral, i una consolidació de la precarietat especialment en les dones (217.692 aturades), que representen el 60% de les persones que no tenen una ocupació. La població jove ha vist augmentar el nombre d'aturats menors de 25 anys fins a situar-se en 26.883 persones.

  Es confirma la fal·làcia de la fi de la dualitat, ja que continuem suportant una temporalitat del 91% en la contractació. A més el total de contractes va ascendir a 132.519, la qual cosa comporta una disminució del 37,55% respecte a juliol. “Un model productiu que contínuament estiga tirant a l'atur i precaritzant el conjunt de treballadors i treballadores és socialment tòxic i econòmicament insostenible” sosté la responsable.

  CCOO PV insta a avançar i a integrar la sostenibilitat, a prendre consciència que l'increment de la desocupació perjudica el conjunt de la societat. “El drama de la desocupació no se circumscriu a les famílies desproveïdes de recursos per a cobrir necessitats bàsiques, sinó a la impossibilitat de consumir i dinamitzar la generació d'ocupació. No podem permetre'ns aquesta fugida constant en la recaptació de la Seguretat Social que ajuda a pagar pensions, prestacions per desocupació, formació, etc.” conclou García.

  Sense ocupació de qualitat, no hi ha recuperació possible

  Desenvolupament eficaç de les Polítiques Actives d'Ocupació per part del Labora-Servef, entre elles l'orientació professional i la formació per a l'ocupació. Reforç de la Protecció social de les persones més vulnerables.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.