Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO PV rebutja la instal·lació de dipòsits combustible al Port d'Alacant

  El sindicat considera que la decisió adoptada ahir pel Ple de l'Autoritat Portuària va contra els interessos de la ciutat, de l'economia i representa un risc per a la ciutadania.

  29/07/2019.
  Puerto de Alicante.

  Puerto de Alicante.

  El sindicat manifesta el seu rebuig a la decisió adoptada per l'Autoritat Portuària d'Alacant, a causa de l'impacte que pot tenir en l'activitat productiva i el risc a què exposa la ciutadania i el medi ambient. “Aquesta decisió, encara que està avalada per informes jurídics de l'Advocacia de l'Estat, és una bomba de rellotgeria per als barris afectats i un míssil en la línia de flotació de la principal activitat de la ciutat, el turisme”, assenyala Daniel Patiño Miñana, secretari d'Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient de CCOO PV.

  “Instem a l'Ajuntament i al Consell que posen un poc de sentit comú en una decisió que ha de ser fermament consensuada i on la voluntat política ha de respondre als interessos de la ciutadania, quant a sostenibilitat social, mediambiental i econòmica”, afirma Patiño.

  Recorda que fa 24 anys es va prendre la decisió de traslladar els dipòsits de combustible per les mateixes raons que actualment argumenta el sindicat i que estarien plenament vigents. “No podem considerar solament un canvi en la llei per a decisions de tanta envergadura per a la ciutat. La prevenció de riscos comença amb eliminar el risc d'origen, i això significaria no instal·lar-los en aquesta ubicació”, ha manifestat.

  Finalment, el sindicat insta a totes les parts a un diàleg sincer i honest on l'únic interés que prevalga en la presa de decisions siga que “la ciutat siga habitable per a les persones, i això inclou la seua línia litoral i la protecció necessària”.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.