Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO exigeix a Conselleria que assumisca la recuperació de 8.000 ocupacions perdudes per la crisi

  El sindicat alerta dels efectes negatius d'aquesta pèrdua de llocs de treball. Una situació que es manté des de fa anys per l’“efecte devastador” de les taxes de reposició, amb una pèrdua d'ocupacions que afecta totes les categories i nivells, però de manera més palpable en els serveis d'urgències hospitalàries o en l'atenció primària.

  19/07/2019.
  Personal sanitario.

  Personal sanitario.

  La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV (FSS CCOO PV) ha exigit a la Conselleria de Sanitat que done prioritat a les solucions per a recuperar els quasi 8.000 llocs de treball que s'han perdut des de l'inici de la crisi. En aquest sentit, afirmen que qualsevol compromís que el Govern valencià adquirisca pel que fa a millores en la qualitat assistencial de la sanitat pública “no serà viable si no inclou el dimensionament adequat de la plantilla de personal”.

  Així, el primer pas, segons el parer de CCOO, passa per la recuperació de l'ocupació perduda des dels anys més durs de la crisi. Aquesta situació es manté per l’“efecte devastador” de les taxes de reposició d'efectius, que afecta tota l'Administració pública amb una pèrdua d'ocupacions que afecta totes les categories. La impossibilitat de recuperar aqueixes ocupacions té a veure amb una pervivència de la taxa de reposició encara en vigor que impedeix aqueixa recuperació, almenys als nivells anteriors a la crisi.

  La pèrdua d'ocupació no és una xifra purament estadística. CCOO alerta que els seus efectes es deixen notar des de fa anys en els centres sanitaris i, en ser acumulatius, “la situació es va agreujant gradualment, i afecta qualsevol nivell de la sanitat pública, però de manera més palpable en aquells àmbits en els quals ja es partia d'una situació més precària, com per exemple els serveis d'urgències hospitalàries o l'atenció primària”.

  Amb tot, “les notícies que ens arriben quasi diàriament, i que aquest sindicat constata a través dels professionals i de les professionals en els serveis més afectats, ens parlen d'una situació que es va deteriorant dia a dia”. I afigen: “El més greu és que la mateixa Conselleria no dona senyals que ha captat el problema per comprometre's a donar una solució”.

  Des de la FSS CCOO PV adverteixen que se segueixen rebent notícies de “borses enquistades d'ocupació precària en forma de contractes de guàrdies i que en alguns casos representen més de la meitat de la plantilla del personal mèdic d'alguns serveis; dimissions o negatives a assumir llocs de responsabilitat; la utilització abusiva i il·legal del personal resident per a funcions que no són de la seua competència; la impossibilitat de trobar personal per la precària situació laboral per a determinats serveis; o fins i tot personal que es veu obligat a realitzar excessos de jornades desconeixent quan es compensarà”.

  És per això que CCOO considera que el primer compromís de la Conselleria de Sanitat, i “sense el qual és impossible adquirir cap altre que es referisca a la qualitat assistencial”, és recuperar la plantilla perduda i la millora de les condicions laborals dels seus professionals. “Per a això la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha de comprometre's de manera clara i directa a treballar i pressionar davant el Govern central per a la derogació immediata de la taxa de reposició i poder amb això escometre la recuperació d'aqueixos 8.000 llocs de treball”.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.