Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO insta a baixar la ràtio en els centres públics d'educació infantil municipals

  El sindicat promourà mobilitzacions si no es redueix el nombre d'alumnes (de 0 a 3 anys) a atendre per cada professional. CCOO exigeix una millora en la qualitat de l'ensenyament en el primer cicle d'educació infantil, també des dels municipis, amb una ràtio més d'acord amb les característiques de l'alumnat i amb les seues necessitats.

  18/07/2019.
  Infantil.

  Infantil.

  La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV exigeix a la Conselleria d'Educació la reducció de la ràtio de xiquets i xiquetes a atendre per cada professional en els centres d'educació infantil municipals. En aquests centres s'aplica la normativa educativa general respecte a l'organització de l'atenció, la formació dels professionals i de les professionals, els espais físics, les programacions educatives i les ràtios d'alumnat a atendre, entre altres qüestions.

  El sindicat reclama la presència de parella educativa i, per tant, que la millora de l'atenció a xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys es faça extensiva a les escoles infantils municipals. CCOO proposa com a ràtio més racional i d'acord amb les característiques psicoevolutives d'aquest alumnat passar de:

  - 8 xiquets i xiquetes de menys d'un any per cada professional, a un màxim de 5 bebés, o 7 si gategen.

  - 13 xiquets i xiquetes d'un a dos anys per cada professional, a un màxim de 10.

  - 20 xiquets i xiquetes de dos a tres anys a un màxim de 14.

  CCOO recorda que, l’any 2012, amb l'excusa de la crisi i a través de normativa, es va precaritzar l'atenció educativa, entre altres coses, amb un augment del nombre d'alumnat a atendre per cada professional. El Govern valencià, que va iniciar en l'anterior legislatura un camí de recuperació i d’ampliació de drets, ha incidit de manera important a ampliar l'oferta de places en l'educació infantil pública. No obstant això, tot i tenir competències per a fer-ho, segueix sense atendre una millora de la qualitat del servei prestat també des dels municipis.

  El sindicat considera que ha de ser modificat el Decret 2/2009, de 9 de gener, del Consell, que estableix la ràtio o el nombre màxim d'alumnes per unitat/ professional. Les ràtios que proposa CCOO permetrien, a més d'una atenció educativa integral i de qualitat, la detecció de necessitats educatives especials i una atenció primerenca per a un millor desenvolupament dels xiquets i de les xiquetes.

  “El caramel de la gratuïtat no ha de fer-nos oblidar les necessitats dels nostres xiquets i xiquetes en aquesta etapa educativa bàsica, el procés de la qual afecta de manera determinant el desenvolupament de les seues capacitats. No podem permetre que el dèficit de qualitat en l'atenció minve les seues possibilitats", assenyala Soledad Fernández, de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV.

  Sense una resposta del Govern concorde, que permeta un ensenyament de qualitat en el primer cicle d'educació infantil, la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV promourà mobilitzacions tant entre la ciutadania com entre els professionals i les professionals d'aquest àmbit.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.