Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

Les treballadores de neteja d'instituts de secundària segueixen sense cobrar des de maig

  • CCOO i UGT convoquen una concentració de protesta el pròxim 25 de juliol.

Limpiezas Raspeig, l'adjudicatària del servei de neteja dels instituts d'ensenyament secundari del País Valencià, torna a deure més de dos mesos a les seues treballadores.

16/07/2019.
Les treballadores de neteja d'instituts de secundària segueixen sense cobrar.

Les treballadores de neteja d'instituts de secundària segueixen sense cobrar.

CCOO i UGT s'han reunit avui amb Francesc Gamero, secretari autonòmic d'Hisenda i amb Eva Coscolla, subsecretària autonòmica de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per tractar el tema de l'impagament de l'empresa Limpiezas Raspeig a les treballadores de neteja dels instituts d'ensenyament secundari del País Valencià.

Durant la reunió han confirmat que la Conselleria ha pagat les factures del mes de maig a l'empresa el 4 de juliol, i té previst, una vegada comprovades les factures pendents, agilitar el pagament següent per a la fi de juliol.

El responsable del sector en CCOO de Construcció i Serveis PV, Pedro Medina, assenyala que, avui dia, les treballadores d'aquests lots repartits al País Valencià no han cobrat ni la nòmina de maig, ni la de juny, i tampoc la liquidació corresponent per a les que són fixes discontínues. A més, hi ha altres centres a Alacant com la Residència de Discapacitats Psíquics de Villena, dependents de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que continuen sense cobrar i els CEAM (centres especialitzats d'atenció a majors) també tenen impagaments per part de Limpiezas Netalia.

Per aquests motius, CCOO ha sol·licitat en la reunió que la Conselleria retinga la fiança d'aquesta empresa per a l'abonament del que es deu a les treballadores, en cas que s'acabe el contracte i no els haja pagat el que els correspon. A més, la Conselleria ha emplaçat a una pròxima reunió per al seguiment de la situació.

Els sindicats també han indicat que si l'expedient d'adjudicació de neteja dels lots d'instituts no finalitza en termini, a causa del recurs interposat per l'Associació Professional d'Empreses de Neteja (ASPEL), a data 1 de setembre s'adjudique amb caràcter d'urgència a una altra empresa fins que isca l'adjudicació definitiva.

Els sindicats tornen a insistir que cal que s'establisquen els mecanismes necessaris perquè aquest tipus d'empreses no tornen a participar en licitacions públiques mitjançant el registre de males pràctiques i que aquestes siguen penalitzades amb punts negatius en l'oferta que presenten.

Per tots aquests motius, CCOO i UGT han convocat una concentració a la plaça de Manises de València, el pròxim 25 de juliol, a les 11 hores.

Documentación asociada
Documentación asociada

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.