Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

CCOO PV sol·licita a Puig que mitigue els efectes nocius de l’acord comercial entre la UE i Mercosur

  La central sindical considera que l’acord no preserva els drets laborals, no manté els requisits de la producció i danya el medi ambient. CCOO PV critica la falta de transparència en la negociació i assenyala que perjudicarà els interessos del camp valencià.

  10/07/2019.
  El secretari general de CCOO PV, Arturo Léon, explica la posició del sindicat respecte a l'acord.

  El secretari general de CCOO PV, Arturo Léon, explica la posició del sindicat respecte a l'acord.

  El secretari general de CCOO PV, Arturo Léon, ha traslladat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que, tant com li siga possible, mitigue els efectes nocius d’un acord que haurà de ser ratificat pels parlaments nacionals.

  Així ho ha fet en la reunió que el cap del Consell ha convocat per informar als agents econòmics i socials sobre l’acord comercial entre la Unió Europea i Mercosur (Argentina, Brasil, Paraguay i Uruguay). A més de CCOO PV, a la reunió han estat presents el secretari general d’UGT PV, Ismael Sáez; i el president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro.

  CCOO PV està a favor de la globalització de l’economia, sempre que es preserven els drets laborals i el medi ambient. El sindicat no dona suport a les polítiques proteccionistes dutes a terme pel Govern de Donald Trump. No obstant això, i d’acord amb la Confederació Europea de Sindicats (CES) i de la plataforma de sindicats del Con Sud d’Amèrica, no comparteix el substancial del tractat comercial subscrit.

  Entre els motius es troben la falta de transparència en la negociació, i per uns continguts que s’han subscrit de manera precipitada, després de vint anys de negociacions, sense que encara s’hi haja constituït el Parlament Europeu. Per a CCOO PV, l’acord és desequilibrat i dona suport a governs amb dèficits democràtics, com és el cas de Brasil, que no ha ratificat el Conveni 87 de l’OIT respecte als drets i a la llibertat sindical.

  Entre els efectes que tindrà el tractat, està la sobreexplotació de la terra al Con Sud o l’increment en el consum de combustibles fòssils, en haver de traslladar els productes agropecuaris. En el seu conjunt, són polítiques perjudicials per a la protecció del medi ambient.

  El secretari general de CCOO PV, Arturo Léon, ha assenyalat que l’acord perjudica els interessos del camp valencià, “en particular els cítrics, l’arròs i l’apicultura”. Especial incidència tindrà en els preparats de la fruita, ja que no estableix els requisits de caràcter fitosanitari i possibilitaria la utilització de pesticides, glifosat i altres compostos prohibits en l’àmbit europeu.

  “En definitiva, es tracta d’un acord opac, que no preserva els drets laborals, que no manté els requisits de la producció i que perjudicarà el medi ambient”, apunta León.

  El president Ximo Puig viatjarà avui dimecres a Brussel·les per reunir-se amb la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, amb l’objectiu de tractar l’acord comercial assolit entre la UE i Mercosur.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.