Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

Previsible augment de l'atur en finalitzar la campanya d'estiu davant la volatilitat de l'ocupació

  La central sindical atribueix la reducció de l’atur pel juny al “miratge de l'estiu”, davant la concentració en el sector serveis i a la província d'Alacant, que també registra la totalitat de l'increment d'afiliació a la Seguretat Social. CCOO PV denuncia la temporalitat excessiva (91 % dels contractes de juny) i assenyala que el 60,7 % de les persones en atur són dones.

  02/07/2019.
  La tendència decreixent de l'atur registrat en els últims mesos va lligada al principi de la temporada turística.

  La tendència decreixent de l'atur registrat en els últims mesos va lligada al principi de la temporada turística.

  L'atur registrat pel juny al País Valencià és de 351.330 persones, la qual cosa representa una disminució de 5.067 respecte al mes de maig, un 1,42 %. L’atur augmenta en agricultura en 333 aturats (2,59 %), i disminueix en la resta de sectors: en construcció cau en 393 (-1,44 %), en indústria en 931 (-1,92 %), en serveis disminueix en 3.590 (-1,48 %), i en les persones sense ocupació anterior baixa en 486 (-1,99 %).

  Per a la secretària d'Ocupació de CCOO PV, Ana García, som davant el “miratge de l'estiu” on s'han ajuntat en el temps les campanyes de Pasqua, rebaixes i estiu. La tendència decreixent de l'atur registrat en els últims mesos va lligada al principi de la temporada turística, com a mostra la concentració de la reducció de l'atur en el sector serveis i a la província d'Alacant.

  García censura l'alta temporalitat de la contractació pel juny (un 91 % del total són temporals), la qual cosa posa de manifest una rotació laboral forta: “La majoria d'ells no continuarà en finalitzar l'estiu. Segueix implantada la precarietat laboral, per tant, el principal repte de l'ocupació és que qualsevol persona del País Valencià puga desenvolupar el seu projecte de vida”.

  La dirigent sindical destaca que el 60,7 % de l'atur és femení: del total registrat, 138.040 són homes i 213.290 dones: “És necessari posar una èmfasi major en el desenvolupament de les polítiques actives d'ocupació així com en la creació d'ocupació que integre les dones”, reclama Ana García.

  L'afiliació creix solament a Alacant

  L’atur es redueix especialment a la província d'Alacant, amb un 2,3 % de persones en atur menys (-3.292). Castelló registra una caiguda del 2,33 % (-901 persones) i a València s'ha produït un descens de l'atur del 0,5 % (-874 persones aturades).

  Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social al País Valencià, pel juny de 2019 hi ha 1.923.368 persones afiliades, la qual cosa representa un increment respecte al mes anterior del 0,2 %, amb 3.948 persones afiliades més. Aquest augment en cotitzadors a la Seguretat Social es concentra totalment a la província d'Alacant (en 7.177) mentre que a la província de València fins i tot disminueixen (-3.373 persones), la qual cosa reforça el vincle fort d'aquesta evolució amb la temporada turística.

  CCOO PV considera que Labora-Servef ha de seguir desenvolupant polítiques actives d'ocupació i apostar per sectors generadors d'ocupació de qualitat: energies renovables, inversió en infraestructures noves o relacionades amb l'eficiència energètica, educació, sanitat, dependència, serveis socials, etc.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.