Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de septiembre de 2019

CAMPANYA SMI

L’activista guatemalenca Lolita Chávez visita les comarques del sud

  • Trobades i xarrades amb la líder indígena a Elx, Monòver i Altea.

L’activista per la defensa dels drets humans i líder indígena guatemalenca, Lolita Chávez, referent en la lluita per preservar els recursos naturals, visita Elx (dia 17), Monòver (dia 18) i Altea (dia 19).

11/06/2019.
Lolita Chávez

Lolita Chávez

Chávez lidera el Consell de Pobles K’iche’ per la defensa de la vida, la terra i el territori de Guatemala. El CPK coordina diàlegs, consultes i accions col·lectives contra les violacions dels drets humans derivades de l’expansió de la mineria, l’activitat fustera, les centrals hidroelèctriques i la indústria agroalimentària al seu territori.

Els governs protegeixen les multinacionals a Guatemala, incomplint el Conveni 169 que el país ha signat i que obliga, com no potser d’altra manera, al consentiment previ, informat i lliure de les comunitats.

Els projectes d’aquestes multinacionals, com el grup constructor ACS de Florentino Pérez amb el projecte Renace, es desenvolupen a les terres de les comunitats indígenes sense els mínims requeriments de sostenibilitat, i representen una oberta amenaça al medi ambient i als seus mitjans de vida. Amb projectes com el d’ACS a Guatemala els furten l’aigua, encanonant-la per a produir energia, que ni tan sols dona electricitat a aquestes comunitats, sinó que s’exporta a altres llocs que la poden pagar més cara.

Intents d’assassinat

A Lolita Chávez l’han intentada assassinar en diverses ocasions, però l’any 2017, després d’aconseguir escapar d’un altre intent es asilada a l’Estat espanyol, des d’on transmet la lluita de les comunitats indígenes perquè es conega a tots els llocs.

CCOO manifesta el seu suport a aquestes lluites en defensa del territori, entés com molt més que un lloc físic des d’on extreure beneficis, sinó com una part consubstancial de la vida.

Xarrades i col·loquis

- Dia 17 de juny, a Elx. A les 19.00 hores al Palau de Congressos.

- Dia 18 de juny, a Monòver. A les 18.30 hores a Kursaal Fleta.

- Dia 19 de juny, a Altea. A les 17.30 hores a la Casa de la Cultura.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.