Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de septiembre de 2019

CAMPANYA SMI

Suport al Preacord aconseguit en la Mesa negociadora del Conveni de perfumeria i afins

  La bona acollida del contingut del Preacord faculta a la Comissió negociadora per a la signatura, prevista el 10 de juny a Madrid. El text preveu una vigència de tres anys, increments anuals del 2 %, i una clàusula de revisió salarial que garanteix el poder adquisitiu concorde a les variables establides.

  06/06/2019.
  Asamblea consultiva del preacuerdo de Convenio de Perfumería y Afines.

  Asamblea consultiva del preacuerdo de Convenio de Perfumería y Afines.

  La Mesa negociadora del Conveni de perfumeria i afins va aconseguir el passat 21 de maig un principi d'acord per als pròxims tres anys, que ha sigut sotmés a la valoració dels delegats i de les delegades del sector. CCOO d'Indústria PV ha consultat en assemblea als seus representants sobre el contingut d'un preacord que afecta més de 2000 persones al País Valencià.

  Context

  La indústria de la perfumeria es concentra en empreses molt especialitzades. Marques importants com NIrvel i Germaine de Capuccine tenen gran presència a les comarques centrals, i a les de l'interior se situen centres de marques com Babaria a Xest o R.N.B a l'Eliana. Altres empreses més familiars com Jesús Gómez de Rafelbunyol, o Vigmar empren un volum considerable de persones afectades per la signatura d'un preacord que donarà estabilitat durant tres anys a les condicions laborals en el sector.

  Luis García, portaveu de la Federació d'Indústria en l'àmbit sectorial estatal, juntament amb Andrea Méndez de la Comissió Executiva federal, van explicar detalladament el text, que ha tingut un acolliment favorable.

  Assoliments

  El text del Preacord preveu una vigència de tres anys (2019-2021), amb uns increments del 2 % per a cada any de vigència, i una clàusula de revisió salarial. Aquesta clàusula garanteix que, en el cas que el sumatori de la taxa de variació anual de l'IPC amb data 31 de desembre de 2019, 2020 i 2021, publicades per l'INE, resultara superior al 6 %, es procedirà a efectuar una actualització a l'alça exclusivament de les taules d’SMG (article 34) vigents amb data 31 de desembre de 2021.

  El text també preveu modificacions en els contractes d'interinitat, de pràctiques, així com indemnitzacions per fi de contractes, clàusules davant de les empreses multiserveis, teletreball i períodes de prova.

  A més, disposa d’un nou articulat en matèria de “Noves tecnologies i drets digitals, dret a la desconnexió”, i millores quant a: preavís per cessament voluntari, jubilació anticipada, acumulació dels dies de descans, així com en el capítol de llicències i excedències.

  CCOO d'Indústria PV, així com les persones participants en l'Assemblea, agraeixen el treball efectuat per la Comissió negociadora i els felicita per l'assoliment aconseguit i anima totes les persones ocupades en el sector a enfortir la defensa del Conveni a través de l'afiliació.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.