Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de septiembre de 2019

CAMPANYA SMI

Éxit de participació en la concentració d'atenció a la infància

  La FE CCOO PV valora molt la participació en la concentració convocada en defensa del sector de centres d'atenció a la infància, en la qual s'ha exigit el pagament immediat del deute de més de quatre mesos que tenen les entitats sense ànim de lucre i, com a conseqüència, els treballadors estan més de tres mesos sense cobrar.

  03/06/2019.
  Concentració davant del Palau de la GVA, en la plaça Manises de València.

  Concentració davant del Palau de la GVA, en la plaça Manises de València.

  La desesperació de treballadors i treballadores als quals se'ls deuen tres nòmines o més ha fet que novament hagen d'exigir el pagament immediat de les mateixes i s'ha exigit al Govern Valencià que resolga aquesta situació de manera immediata.

  Aquests treballadors, la primera premissa dels quals és la defensa dels xiquets i les xiquetes tutelades per l'Administració, amb els quals treballen i conviuen dia a dia estan desesperats quan porten tants mesos sense cobrar, ja que també han d'atendre les seues necessitats personals i familiars.

  Des de CCOO PV es considera que aquest tema és un problema heretat des dels anys de plom de governs anteriors, que des de l'any 2011 van retallar i van introduir mesures d'ajust que van implicar impagaments continuats i recurrents en el sector d'infància, tant pública com privada i que encara no s'ha resolt: va suposar tancament d'algunes entitats, inaplicacions de conveni col·lectiu, congelació salarial des de l'any 2011, concursos de creditors i, com no, retards recurrents en la percepció dels salaris dels treballadors.

  La FE CCOO PV valora molt positivament moltes de les mesures preses pel Govern del Botànic quant a millores en personal per a atendre, en el marc legislatiu que s'ha configurat en aquests sectors socials, en les exigències normatives dels centres. No obstant, el problema dels impagaments continua persistint i exigim que aquest forat de més de quatre mesos que tenen les entitats es resolga de manera immediata.

  Posteriorment a la concentració, la FE CCOO PV, ha pogut traslladar tant a la presidència de la Generalitat Valenciana com a la mateixa Mónica Oltra, Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, aquestes reivindicacions així com el desànim dels treballadors que perceben que hi ha hagut errors en la gestió del pagament i han exigit solucions immediates.

  S'han compromès a estudiar tant en Hisenda com en la Conselleria la situació i accelerar el màxim possible els pagaments d'aquests quatre mesos pendents, considerant a aquest sector com de màxima prioritat. Se'ns ha emplaçat perquè en el termini d'una setmana ens informen de la situació.

  No obstant això, la FE CCOO PV considera que el problema és persistent i recurrent i hem exigit que s'accelere el pagament delegat als treballadors del sector com a mecanisme ideal per a acabar amb aquesta situació. Des de la pròpia vicepresidenta coincideixen que serà la solució per a aquest tema i que estaran d'acord a harmonitzar aquest pagament delegat amb els convenis actuals del sector.

  Finalment, s'ha demandat que amb la situació del pagament delegat s'aprofite per a homologar a tots els treballadors del sector públic i privat en totes les seues condicions salarials, laborals i socials.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.