Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

CCOO PV anima a col·laborar amb les despeses judicials de l'acusació popular exercida per la CVONG en el Cas Blasco

  • Suport ciutadà contra la corrupció en defensa de la cooperació internacional.

El sindicat anima a donar suport al micromecenatge iniciat per la CVONGD, de la qual forma part la fundació Pau i Solidaritat, que sol·licita suport a la ciutadania i les entitats socials valencianes per sufragar les despeses del segon judici del Cas Blasco. El sindicat considera una responsabilitat col·lectiva aquesta col·laboració, que permetrà continuar sostenint una acusació popular exemple de lluita civil contra la corrupció i perquè es faça justícia.

14/05/2019.
Imatge de les mobilitzacions de la CVONG per a reclamar #JusticiaCasoBlasco

Imatge de les mobilitzacions de la CVONG per a reclamar #JusticiaCasoBlasco

Enllaç al micromecenatge en Goteo.org: http://ow.ly/qLBt50ub4uZ

Després de 7 anys d'instrucció el pròxim 15 d'abril comença el segon judici per les peces 2 i 3 del CAS BLASCO, judici que s'allargarà durant 3 mesos i en el qual es jutja a 24 acusats pel presumpte desviament d'uns 6 milions d'euros entre els anys 2009 i 2011 a la Comunitat Valenciana, durant el Govern presidit per Francisco Camps del Partit Popular.

Els diners desviats estaven destinats a 23 projectes de cooperació internacional per al desenvolupament a 10 països, entre els quals es trobaven Perú, El Salvador, Paraguai, Guinea Equatorial, Senegal, Camerun, Mauritània, i s’hi incloïa el projecte de construcció d'un hospital a Haití després del terrible terratrèmol.

Els fons públics de cooperació internacional van ser presumptament desviats per al lucre personal i altres finalitats, com a apartaments de luxe a Miami, iots i fins i tot una avioneta, per una presumpta agrupació criminal: una trama d'empreses i de fundacions fantasmes creades a propòsit per defraudar amb la presumpta participació dels responsables de la Generalitat Valenciana, amb l'exconseller Rafael Blasco com a màxim responsable i el seu amic, l'empresari Cèsar August Tauroni, com a cervell de la trama.

La Coordinadora Valenciana d’ONGD exerceix l'acusació popular des de 2012 i, per a aquest judici, sol·licita més de 150 anys de presó a Rafael Blasco, Cèsar August Tauroni i tota la seua trama, formada per 24 acusats, pels delictes següents: pertinença a grup criminal, malversació de cabals públics, prevaricació, blanqueig de capitals, falsedat documental, encobriment i frau en subvencions.

Atesa l'envergadura del cas i la seua extensió en el temps, que està implicant ja un esforç important per part de la CVONGD, la coordinadora necessita recaptar fons per enfrontar-nos al judici amb els recursos suficients per poder exercir amb garanties i responsabilitat la tasca com a acusació popular.

CCOO PV dona suport a aquesta iniciativa i reitera la seua sol·licitud de col·laboració ciutadana que permeta una acció judicial efectiva de suport a la justícia durant la celebració del judici i defensar el treball de les ONGD, de més de 30 anys, per la solidaritat i la cooperació internacional.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.