Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

CCOO anuncia la convocatòria de vaga en el primer cicle d’educació infantil

  • 21 de maig. Jornada de vaga i mobilitzacions. A les 18 h, manifestació des del Parterre de València.

El sindicat defensa la dimensió educativa de la tasca de les treballadores del primer cicle d'infantil (0-3 anys), així com el compliment del IV Acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva (AENC), i mostra el seu rebuig a un conveni col·lectiu que manté unes retribucions molt per sota de la formació i la responsabilitat d'aquestes professionals.

09/05/2019.
Concentració treballadores d'educació infantil 0-3, per unes condiciones dignes.

Concentració treballadores d'educació infantil 0-3, per unes condiciones dignes.

CCOO, sindicat majoritari de l'ensenyament, exigeix unes condicions laborals que dignifiquen l’encomiable tasca que desenvolupen milers de treballadores d'educació infantil a canvi de retribucions que no arriben als 900 euros bruts mensuals. La pretensió patronal de signar un nou conveni el pròxim 22 de maig, després de més de set anys de congelació salarial i dues de negociació, implicaria la perpetuació de la precarietat en el sector en establir una remuneració al mes de 930 euros per a les educadores, un col·lectiu totalment feminitzat i que realitza activitats de docència en l'etapa preescolar.

De tirar endavant, el text incompliria de manera flagrant l'Acord estatal de negociació col·lectiva, que estableix que cap conveni ha d’estar per sota dels 1.000 euros l’any 2020, i no inclouria ni una sola millora per a les treballadores.

El pròxim 21 de maig, la Federació d'Ensenyament de CCOO convocarà una jornada de vaga en el primer cicle d'educació infantil amb l'objectiu de frenar la signatura del conveni col·lectiu del sector i en defensa d'unes condicions laborals dignes del segle XXI. El sindicat anima a les afectades a secundar la iniciativa de manera massiva per aconseguir una millora substancial dels seus drets.

Davant les consultes que s'han estat plantejant al voltant dels serveis mínims cal fer dos aclariments; la primera cosa que cal aclarir és que la vaga està correctament convocada i registrada en Treball i Educació. És el Ministeri de Treball qui ha d'avisar a les conselleries de les CA i aquestes fixar els serveis mínims. Davant un silenci de les CA, si no dicten resolució, no hi hauran serveis mínims. Les empreses no poden imposar serveis mínims unilateralment.

Serveis mínims

Davant les consultes que s'han estat plantejant al voltant dels serveis mínims cal fer dos aclariments. La primera cosa que cal aclarir és que la vaga està correctament convocada i registrada en Treball i Educació. És el Ministeri de Treball qui ha d'avisar a les conselleries de les comunitats autònomes i aquestes fixar els serveis mínims. Davant un silenci de les autonomies, si no dicten resolució, no hi hauran serveis mínims. Les empreses no poden imposar serveis mínims unilateralment.

La federació d'Esenyament de CCOO PV fa una crida a totes les famílies, professionals del sector, comunitat educativa i societat en general a sumar-se a les mobilitzacions contra la precarietat laboral i en defensa de l'educació infantil. La solidaritat amb companyes que cobren menys de 1000 € i fan un treball tan important és un imperatiu de dignitat.

A més de la vaga, estan previstes les accions següents:

• Dilluns 20 de maig a les 18 h concentració a l'escoleta infantil Doloretes de Benicàssim.
• Dimarts 21 de maig les 9 h, piquet informatiu a la porta de l'escola infantil El Trenet de València.
• Dimarts 21 de maig a les 18 h concentració a la plaça de Baix (davant l'Ajuntament) d'Elx.
• Dimarts 21 de maig a les 18 h manifestació des del Parterre de València.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.