Comisiones Obreras del País Valenciano | 14 de octubre de 2019

7 octubre

Cotitzacions de les cuidadores no professionals en l’entorn familiar

  Es recuperen les cotitzacions a la Seguretat Social a càrrec de l’Estat per a les persones cuidadores no professionals, el 90 % de les quals són dones. Això ha estat fruit de la lluita social, en la qual ha participat CCOO PV, perquè les persones que cuiden els seus familiars recuperen aquest dret. El sindicat informa sobre què cal fer.

  01/04/2019.
  Cuidadora

  Cuidadora

  CCOO PV porta anys reivindicant que l'Estat recupere les cotitzacions a la Seguretat Social per part de l'Administració de les persones cuidadores no professionals en l'entorn familiar.

  El 90 % de les persones cuidadores són dones que van veure com les retallades del 2012 les va obligar a optar per assumir les quotes a la Seguretat Social del conveni subscrit o causar baixa en aquest.

  La resposta a aquesta retallada va ser que el 94 % de les cuidadores no professionals es donaren de baixa de la Seguretat Social. Aquestes retallades van marcar un abans i un després per a les cuidadores no professionals, en la seua majoria familiars i dones de mitjana edat, que fins i tot, en alguns casos, havien renunciat als seus llocs de treball per poder exercir les cures dels seus familiars en situació de dependència.

  Fruit de la lluita social sostinguda, s'ha aconseguit la recuperació de les cotitzacions a la Seguretat Social a càrrec de l'Estat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.