Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

1.000 kg de solidaritat amb el poble sahrauí

  • Fins al 17 de febrer
  • BBVA ES65 0182 0517 6702 0165 0049 en concepte d'‘Ajuda Humanitària CCOO PV Sàhara Occidental’.

Intensificació de la campanya de donacions i recollida d’aliments no peribles, en suport de la caravana solidària dirigida als campaments de persones refugiades sahrauís de Tinduf, organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

15/01/2019.
Productes no peribles

Productes no peribles

CCOO PV està compromés amb els drets humans i el futur en llibertat del poble sahrauí, en línia amb el conveni signat recentment amb la Delegació Sahrauí per a la Comunitat Valenciana. El sindicat ha habilitat espais a les seus de tot el País Valencià on ja s'han arreplegat prop de 1.000 kg d'aliments no peribles, i anima a la seua afiliació a contribuir a superar aquesta quantitat abans del pròxim dia 17 de febrer.

Aquesta campanya finalitzarà el 17 de febrer de 2019, coincidint amb la pròxima caravana dirigida als campaments de persones refugiades en la regió de Tinduf (Algèria), organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

L’objectiu de la iniciativa és ajudar a pal·liar l’escassesa d’aliments que tenen les persones refugiades i proveir els materials sol·licitats des dels campaments i aprovats pel Ministeri de Cooperació de la RASD. Això tenint en compte que el Programa Mundial d'Aliments de l'ONU s'ha vist obligat a reduir les racions d'aliments destinades a les persones refugiades sahrauís, per la falta de fons disponibles.

S'arrepleguen aliments com ara sucre, arròs, llentilles, pastes i oli, que poden ser dipositats en les diferents seus de CCOO del País Valencià. L'afiliació també pot dipositar donacions econòmiques en el compte de la Delegació Sahrauí següent: BBVA ES65 0182 0517 6702 0165 0049 en concepte d'‘Ajuda Humanitària CCOO PV Sàhara Occidental’.

Violació dels drets humans al Sàhara Occidental

El Sàhara Occidental és un territori no autònom sotmés al dret internacional, que mai ha pertangut al Regne del Marroc, i per això li exigim que cesse l'ocupació il·legal del territori i permeta l'exercici del dret del poble sahrauí a l'autodeterminació. També instem al Govern espanyol que assumisca la seua responsabilitat històrica amb la descolonització del Sàhara Occidental i que cesse l’espoli dels recursos naturals sahrauís, declarat il·legal pel Tribunal de Justícia Europeu.

CCOO PV expressa la seua indignació per les permanents violacions dels drets humans al Sàhara Occidental ocupat, i pels efectes d'una justícia que condemna amb greus penes els activistes i les activistes sahrauís de l'autodeterminació. La central sindical exigeix a la Unió Europea que faça efectiva la clàusula de respecte als drets humans, establida en l'Acord preferencial amb el Regne del Marroc.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.