Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

CCOO PV renova el seu compromís amb el futur en llibertat del poble sahrauí

  La central sindical posa a disposició de la Delegació Sahrauí de la Comunitat Valenciana els centres d’informació de persones treballadores estrangeres (CITES) a València, Alacant i Elx i impulsarà una campanya anual de recollida d’aliments per als campaments. CCOO PV ha signat avui un conveni de col·laboració amb aquesta organització, manifestant així el seu compromís amb el poble sahrauí i les seues reivindicacions.

  29/11/2018.
  El secretari general de CCOO PV, Arturo León, i el delegat sahrauí de la Comunitat Valenciana, Alali Emboiric Mohamed Habibulah.

  El secretari general de CCOO PV, Arturo León, i el delegat sahrauí de la Comunitat Valenciana, Alali Emboiric Mohamed Habibulah.

  CCOO PV està compromés amb el poble sahrauí, l’acompanya en les seues justes reivindicacions, i participa en totes aquelles activitats, plataformes i grups de suport en la defensa de la seua resistència pacífica. Avui ha signat un Conveni de col·laboració amb la Delegació Sahrauí de la Comunitat Valenciana, mitjançant el qual posarà a la seua disposició els centres d’informació de persones treballadores estrangeres (CITES) a València, Alacant i Elx. A més, CCOO PV es compromet amb la Delegació Sahrauí a impulsar una campanya anual de recollida d'aliments, de medicaments i suport econòmic per als campaments.

  La Delegació Sahrauí de la Comunitat Valenciana té com a finalitat informar i sensibilitzar l'opinió pública valenciana sobre la situació dramàtica que travessa el poble sahrauí, especialment aquelles persones que es troben en els assentaments del sud d'Algèria, que sobreviuen gràcies a l'ajuda internacional. I d'altra banda, cercar suport en les institucions polítiques, culturals, sindicals, etc. fins a la justa resolució del conflicte, així com ajuda humanitària que puga esmorteir els efectes de la llarga espera.

  Violació dels drets humans

  En la línia de la resolució de l'última Conferència de ciutats solidàries amb el poble sahrauí, expressem la nostra indignació per les permanents violacions dels drets humans en el Sàhara Occidental ocupat, i pels efectes d'una justícia que condemna greus penes als activistes i les activistes sahrauís de l'autodeterminació. CCOO PV exigeix a la Unió Europea que faça efectiva la clàusula de respecte als drets humans establida en l'Acord preferencial amb el Regne del Marroc.

  Felicitem la Unió Nacional de Dones Sahrauís (UNMS) pel paper valent i decidit que desenvolupen en els camps de refugiats i de refugiades. Alhora que fem una crida per a contrarestar la seua situació d'invisibilitat com a víctimes de la violació dels drets humans.

  Finalment, hem de recordar que el Sàhara Occidental és un territori no autònom sotmés al dret internacional que mai ha pertangut al Regne del Marroc, i per això li exigim que cesse l'ocupació il·legal del Sàhara Occidental i l'exercici del dret del poble sahrauí a l'autodeterminació. També instem al Govern espanyol que assumisca la seua responsabilitat històrica amb la descolonització del Sàhara Occidental i que cesse l’espoliació dels recursos naturals sahrauís, declarat il·legal pel Tribunal de Justícia Europeu.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.