Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

La Inspecció de Treball obliga a l'Ajuntament de València a complir la norma d’Avalem Joves

  El consistori ha desviat indegudament subvencions de foment de l'ocupació, i les ha assignat fundacions en compte del propi Ajuntament, com és preceptiu. Ara la Inspecció, a instàncies de CCOO PV, requereix el cessament immediat d'aquesta aplicació irregular de fons públics del Servef, destinats a la contractació de joves.

  16/11/2018.
  Ayuntamiento València

  Ayuntamiento València

  L'Ajuntament de València va presentar sol·licitud per a acollir-se a la subvenció del programa d'Incentius a la contractació de persones joves per entitats locals, dins del Marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Ajudes que són cofinançades pel Fons Social Europeu i la iniciativa d'ocupació juvenil Avalem Joves Plus. El Servef va resoldre amb l'adjudicació de més de 5 milions d'euros per a realitzar les contractacions de joves que treballaran durant un any per a l'Ajuntament de València.

  No obstant això, a l'inici de l'any, CCOO va detectar que, a través d'aquest programa, l'Ajuntament havia enviat a treballar una part dels joves i les joves a les diferents fundacions i entitats locals, i convertit així en invisibles un nombre important d'aquests treballadors i treballadores, que no consten en cap lloc. El sindicat va procedir a comunicar en diverses ocasions al mateix Ajuntament que s'estaven utilitzant de manera incorrecta els fons públics del Servef, ja que tot aquest personal havia d'estar treballant en instal·lacions exclusives del consistori. La resposta de l'Ajuntament va ser que estava procedint de manera correcta. La secció sindical de CCOO en l'Ajuntament, va sol·licitar informe jurídic a Personal de l'Ajuntament, que mai va contestar. CCOO va sol·licitar informe als serveis jurídics del sindicat, que van confirmar que s'estava utilitzant de manera incorrecta els fons.

  CCOO decideix recórrer a Inspecció de Treball, que resol que hi ha hagut desviació en l'aplicació de les subvencions de foment d'ocupació concedides pel Servef i cofinançades amb Fons Social Europeu, ja que part d'aquesta subvenció anava dirigida expressament a la contractació/ocupació per part de l'Ajuntament de València als beneficiaris del sistema nacional de garantia juvenil”. L'Ajuntament ha cedit i assignat els fons indegudament a les fundacions que “no són normativament beneficiàries de la subvenció i s'està apropiant del fruit i rendiment del treball d’aquests joves a qui dirigeix, supervisa i controla a través de personal propi de les fundacions”.

  L'autoritat laboral requereix que l'Ajuntament cesse de manera immediata en la conducta infractora i procedisca a donar compliment al que es disposa en la normativa que regula aquesta subvenció, destinada a la contractació de joves que puguen aconseguir una experiència professional treballant durant un any per a l'Ajuntament de València.

  Sanció molt greu

  CCOO PV no reclamarà la proposta de sanció de la Inspecció, tipificada com a molt greu, atés que comportaria la devolució íntegra dels fons rebuts i el fet de no poder sol·licitar subvenció durant dos anys consecutius. A més, amb el requeriment l'Ajuntament ja està complint la normativa. CCOO PV estarà vigilant del compliment de la norma i exigeix al Servef que realitze un seguiment i un control del bon ús dels fons públics, que en aquest cas provenen d'Europa.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.