Comisiones Obreras del País Valenciano | 16 de diciembre de 2019

Defensa la teua postura

Indignació ciutadana contra la decisió del Tribunal Suprem

  CCOO PV ha participat en les concentracions convocades durant els últims dies a València, Castelló, Alacant i Elx. El sindicat considera indignant la Sentència del Tribunal Suprem, ja que va en contra dels interessos de la majoria de la societat, a més de posar en qüestió la independència del poder judicial.

  12/11/2018.
  València

  València

  El poder judicial ha protagonitzat un espectacle vergonyós que contribueix a augmentar el desprestigi de la justícia al nostre país. L'Alt Tribunal ha decidit finalment que seran els clients i les clients qui hagen d'assumir el cost de l'impost d'actes jurídics documentats. La decisió és indignant, no solament perquè va en contra dels interessos de la majoria de la societat i a favor del sistema financer, sinó perquè ha sigut forçada per un replantejament de la decisió que prèviament havia donat a conéixer el tribunal competent amb tota legitimitat, cosa que posa en qüestió la independència del poder judicial.

  Per aquests motius, CCOO PV s'ha sumat a les concentracions de protesta convocades els dies 9 i 10 a València, Castelló, Alacant i Elx. El sindicat ha fet una crida a la ciutadania perquè expresse la seua indignació i exigències a través de la mobilització social. CCOO PV exigeix seguretat jurídica, independència judicial i l'assumpció de responsabilitats al president del Tribunal Suprem. La central emplaça al poder legislatiu i a l'executiu a defensar l'interés general, amb criteri propi i autonomia. a la ciutadania perquè expresse la seua indignació i exigències a través de la mobilització social

  El sindicat considera que el procés també ha posat en qüestió la inacció del poder polític, ja que el Projecte de llei hipotecària, on haurien d'estar regulades aquestes qüestions, porta dos anys en seu parlamentària pendent de tramitació. Així, l'absència d'iniciativa des de la política és responsable de l'excés de protagonisme dels tribunals en la regulació de temes públics.

  En aquestes condicions, és indispensable exigir responsabilitats a qui des del poder judicial ha pres la decisió de la reconsideració de la Sentència del tribunal competent i posat el país en aquest despropòsit. És necessari vetllar per la independència de la justícia i exigir mesures, a més de la ràpida tramitació d'una Llei hipotecària que preserve els interessos de la ciutadania.

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.