Comisiones Obreras del País Valenciano | 18 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

Una mínima reducció de l’atur a costa de l’augment de la temporalitat al País Valencià

  Les dades de l’EPA del tercer trimestre mostren com l’atur afecta sobretot les dones i les persones joves i constata un increment de la temporalitat en la contractació. CCOO PV alerta sobre la precarietat de l'ocupació creada i de la pobresa laboral.

  25/10/2018.
  Atur

  Atur

  Per a CCOO PV, la reducció de l’atur en 8.400 persones durant el tercer trimestre de 2018 és insignificant, per a les 371.900 persones que segueixen en atur al País Valencià. La taxa de l'atur se situa en el 15,29 %, per sobre de l'estatal, en el 14,55 %.

  Per sexe, al País Valencià la taxa d'atur dels homes és del 13,49 % i la de les dones del 17,43 %. Les persones joves tenen una taxa alarmant del 34 %, que augmenta respecte al trimestre anterior, que se situava en 31,91 %. Respecte al període de recerca d'ocupació, al País Valencià, el 39,1 % de les persones en atur porta cercant ocupació menys d'un any, i el 60,9 % més d'un any. Amb aquest escenari, CCOO PV manifesta els seus dubtes sobre l'impacte en l'ocupació dels recursos que destina el Servef per a la contractació de joves, majors de 30 anys o persones aturades de llarga durada.

  Quant a l'evolució de la contractació, al País Valencià, en el tercer trimestre de 2018 les persones contractades temporals augmenten del 29,2 % al 30,1 % del total.

  Hi ha una recuperació econòmica major que la del mercat laboral, que es mostra insuficient, fràgil i inestable”, apunta la secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana García. CCOO PV denuncia el model desigual i injust d'eixida de la recessió: ocupació temporal, baixos salaris i deterioració de la protecció social. “No podem conformar-nos amb aquesta lleu millora, sinó que hem d'apostar per un canvi de model que no es base únicament en l’estacionalitat de l'activitat productiva”. Un model que genere ocupació de qualitat, estable i amb drets, que potencie els sectors productius de major valor afegit i la formació.

  García assenyala que, en la nostra autonomia, el fet de tenir una ocupació no assegura abandonar el risc de pobresa, i alerta, en aquest sentit, sobre la situació de població en risc de pobresa del País Valencià, amb una taxa del 25,6 % superior a la mitjana, en el 21,6 %, segons l'última Enquesta de condicions de vida.

  CCOO PV reclama recuperar el poder adquisitiu dels salaris, incrementar la protecció a l’atur i impulsar la contractació estable.

   

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.