Comisiones Obreras del País Valenciano | 20 de agosto de 2019

CAMPANYA SMI

Ara més que mai, sindicalisme i activisme LGTBI #OrgullDeSerCCOO

  • 28 de juny, Dia de l'Orgull LGTBI

Després de 49 anys des de la revolta d’Stonewall, el 28 de juny de 1969, s'han produït avanços en els drets polítics, civils i socials en bastants països, especialment occidentals, tot i que encara queda molt a fer per aconseguir la igualtat de tracte i d’oportunitats. CCOO PV treballa per una societat més justa i igualitària, especialment en l'àmbit de la negociació de convenis col·lectius i de plans d'igualtat per a la consecució dels drets laborals de les persones LGTBI.

28/06/2018.
Grup d'Acció LGTBI de CCOO PV.

Grup d'Acció LGTBI de CCOO PV.

El Dia de l'Orgull va sorgir a Nova York en resposta a l'assetjament policial continu que patien les persones LGTBI en els locals d'ambient del barri de Greenwich Village. Després de multitud de batudes policials sense causa en el local Stonewall Inn, el 28 de juny de 1969, Marsha P. Johnson, una dona negra, trans i treballadora sexual, va llançar una rajola a un policia.

Aquesta reacció va començar un motí que va durar més d'una setmana, va unir bona part de la comunitat LGTBI de la ciutat, i inicià la lluita pels drets civils i polítics del col·lectiu a tot el món.

Després de 49 anys des de la revolta d’Stonewall, s'han produït avanços en els drets polítics, civils i socials del col·lectiu LGTBI en bastants països, especialment occidentals, tot i que encara queda molt a fer per aconseguir la igualtat de tracte i d’oportunitats.

Un exemple recent del tipus de progressió en aquest camí es va produir aquest 18 de juny, dia en què l'Organització Mundial de la Salut va publicar la CIE-11 (Classificació internacional de malalties). Si bé és cert que aquesta actualització de la classificació deixa de considerar la transsexualitat com una malaltia mental, passa a descriure-la com un desordre sexual o una incongruència de gènere, per la qual cosa segueix estigmatitzant les persones trans.

Des de la certesa que encara queda molt a aconseguir, la Secretaria de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional i el grup Acció LGTBI de CCOO PV concreten el treball de tot el sindicat per fer una societat més justa i igualitària, especialment en l'àmbit de la negociació col·lectiva de convenis i plans d'igualtat, i que aquest siga un espai essencial per a la consecució dels drets laborals de les persones LGTBI.

Aquest sindicat té un compromís irrenunciable amb la igualtat d'oportunitats i la prevenció de l'assetjament i discriminació en els centres de treball per raons de diversitat sexual i de gènere. Comissions Obreres seguirà facilitant la denúncia dels treballadors i de les treballadores LGTBI víctimes de discriminació, mitjançant assessorament, suport i seguiment. Un dels reptes comuns és seguir conscienciant per eradicar tractes discriminatoris, assegurant la formació i sensibilització de les plantilles per concretar avanços reals i efectius.

Juny és el mes de l'Orgull, Comissions Obreres està present un any més en els diferents Orgulls del País València, i anima a la seua afiliació i a la ciutadania en general a participar en les convocatòries que encara queden per celebrar des del convenciment que #ÉsElMoment.

Grup d’Acció LGTBI de CCOO PV

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.