Comisiones Obreras del País Valenciano | 25 abril 2024.

CCOO exigeix les infraestructures educatives pendents al Camp de Morvedre

  • Inici de curs a les comarques de l’Alt Palància i Camp de Morvedre

Comissions Obreres valora l’esforç notable que s’està fent des de l’escola pública per garantir el dret a l’educació, però també assenyala les mancances i vetllarà al llarg del curs perquè s'hi implanten els recursos necessaris per garantir la major seguretat i garanties per l’alumnat, professorat, personal de serveis i educador, i les famílies.

06/10/2020.
IES Camp de Morvedre

IES Camp de Morvedre

La Comissió Executiva del sindicat d’ensenyament de la Unió Intercomarcal de CCOO a l’Alt Palància i Camp de Morvedre valora l’inici de curs als centres educatius de les nostres comarques.

L’inici de curs al territori, com a la resta del país, està marcat per les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia. Dins d’aquest context, des de CCOO i després del primer mes de classe valorem positivament com ha anat l’inici de curs a les nostres comarques. La majoria dels centres educatius de l’Alt Palància i el Camp de Morvedre han iniciat, amb una nova normalitat, la seua activitat amb la incorporació de l’alumnat de primària, secundària, batxillerat, FP i persones adultes de manera escalonada entre el 7 i l'11 de setembre.

Les incidències han sigut anecdòtiques i els pocs casos de contagis per la Covid-19 s’han produït en la seua totalitat fora dels centres educatius i han afectat sobretot el personal docent i educatiu, amb escassa incidència entre l’alumnat. En aquest sentit, tot i que no podem parlar d’una situació de normalitat, cal remarcar l’esforç organitzatiu coordinat entre la Conselleria i els centres educatius, això com el compromís de tota la comunitat educativa (personal educatiu, alumnat i famílies) perquè aquest curs s’haja pogut iniciar en un context de crisi sanitària.

No obstant això, la crisi sanitària ha deixat en evidència les mancances del nostre sistema educatiu i dels recursos amb què hi compta, la qual cosa està impedint una major seguretat als centres educatius i una millor atenció educativa. Entre els problemes detectats als centres, destaquem la manca d’espais per organitzar tots els grups de forma presencial a diari. Açò és conseqüència de l’endarreriment de la construcció de noves infraestructures educatives a la comarca, com poden ser l’IES Número 5 a Sagunt, l’IES de Canet d’en Berenguer o el de la Baronia.

Aquest fet provoca que els centres educatius de secundària, batxillerat i FP de la comarca del Camp de Morvedre estiguen saturats d’alumnat i impossibilita l’organització de grups en ràtios de 20 o menys alumnes. En aquest sentit des de la FE CCOO PV, demanem a Conselleria que totes eixes actuacions en infraestructures i previstes al pla edificant per la millora dels centres educatius no s’ajornen més en el temps. Entre altres, tenim pendents la construcció d'aules a escoles i la retirada de l’amiant (fibrociment) en centres de Sagunt com a l’escola Villar Palasí i l’IES Eduardo Merello.

Pel que fa a les ràtios d’alumnat en els centres educatius, estan organitzant els grups d’acord amb el espais i amb el professorat de què disposen seguint els plans de contingència. Com ja s’ha comentat, açò ve marcat per les mancances d’infraestructures però també per la insuficient contractació de personal docent i personal de suport educatiu complementari per atendre millor a l’alumnat.

Des de la FE CCOO PV, tot i que coneixedors de les limitacions pressupostàries del govern valencià per la situació d'infrafinançament de la nostra comunitat, hem demanat una major dotació de professorat i personal de suport als centres.

Les mesures de seguretat d’una forma majoritària s’hi estan complint, però ens han fet arribar queixes que en alguns grups, no es compleix la distància de seguretat d'1’5 m, el subministrament d’EPI (especialment masqueretes) al personal dels centres, i mancances en els serveis i torns de neteja.