Comisiones Obreras del País Valenciano | 28 marzo 2024.

CCOO reivindica que la facturació de Correus avala la seua viabilitat

    La facturació de Correus en el 1r semestre de 2019 ha experimentat un increment del 15 % respecte del 1r semestre de 2018. Un benefici net de 50,8 milions, un 719 % més que en 2018, i un EBITDA que s'ha incrementat un 102 %, fins als 90,8 milions.

    11/07/2019.
    Correos.

    Correos.

    CCOO, sindicat majoritari de Correus i del conjunt del Sector Postal, ha mostrat la seua valoració positiva davant dels seus resultats, corresponents al primer semestre de 2019. El sindicat considera que aquests resultats demostren que la viabilitat de Correus és perfectament compatible amb un model d'ocupació estable i de qualitat, amb la millora de drets salarials i laborals.

    “Reivindiquem la pertinència de totes aquestes mesures, incorporades a l'Acord subscrit pel sindicat el desembre de 2018, després d'una allargada etapa de conflicte i confrontació laboral. Hi han sigut criticades de manera recurrent per alguna formació política, pels lobbies de la patronal privada i, de manera indirecta, per organismes com la CNMC o la AIReF, que han estat defensant una disminució radical de la plantilla” afirmen.

    El sindicat considera que la viabilitat de Correus va lligada necessàriament a un projecte empresarial expansiu, orientat cap a la diversificació i la internacionalització. CCOO ha estat reclamant aquestes mesures des de fa anys per convertir a Correus en l'operador postal i logístic de referència al nostre país. Cal afegir que l'empresa postal pública així ho ha estat fent, ja que ha començat a desenvolupar compres i aliances a Portugal i la Xina l’any 2019.

    CCOO recorda que aquestes dades contradiuen les propostes de retallada del servei públic, tancament d'oficines i acomiadaments massius defensats per la AIReF, la CNMC o la patronal privada de paqueteria com a receptes per a la sostenibilitat de Correus. Més aviat el contrari, el sindicat ha estat insistint que la clau per al futur de Correus, la major empresa pública del nostre país, passa per l'increment dels ingressos i no per la retallada de les despeses. Les mesures proposades, fonamentades en la retallada, farien impossibles aquests resultats- De fet, així ha ocorregut en els últims anys, a més de constituir una clara aposta ideològica per a desmuntar un servei públic eficient i viable i transvasar-lo a l'àmbit privat.

    Finalment, CCOO assenyala que, malgrat aquests resultats que sens dubte suposen una bona notícia, l'actual context de paralització de l'agenda política i de l'acció de govern no hauria de comprometre els elements bàsics per al futur de Correus. Elements com, en primer lloc, l'aprovació del Pla de Prestació del Servei Postal Universal, que ha de garantir un finançament estable i suficient per a un servei deficitari, en bona part del territori. En segon lloc, un Pla Estratègic que emmarque de manera global totes les iniciatives de diversificació i internacionalització de Correus. I, en tercer lloc, no hem d’oblidar el desenvolupament d'un Acord laboral amb mesures encara pendents de concreció, compromeses amb una plantilla que, finalment, és una part fonamental per garantir la viabilitat empresarial i l'adequada prestació del servei postal públic a la ciutadania, a empreses i administracions.