Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de junio de 2019

CAMPANYA SMI

CCOO PV manifesta la seua satisfacció per l’aprovació de la nova Llei de serveis socials

  El sindicat considera un èxit les millores generades per l’aprovació aquest dimecres en les Corts Valencianes d’una Llei de serveis socials que “garanteix l’accés al sistema i a les prestacions del catàleg com un dret subjectiu”.

  30/01/2019.
  CCOO PV ha participat activament al desenvolupament de l'articulat de la nova norma

  CCOO PV ha participat activament al desenvolupament de l'articulat de la nova norma

  La secretària de Política Social de CCO PV, Ana Belén Montero considera la nova Llei de serveis socials “un avanç digne de celebració ciutadana i institucional, que clausura una etapa de polítiques assistencialistes i obri un període d'establiment de drets i deures, tant per a les persones usuàries com per a professionals del sector”.

  El sindicat considera emocionant el nou horitzó, que també assenta les bases perquè les persones empleades en el sector puguen disposar dels mitjans necessaris per a desenvolupar el seu treball adequadament, accedir a formació contínua o al treball en xarxa amb altres professionals.

  CCOO PV ha participat activament des del mateix desenvolupament de l'articulat de la nova norma i col·laborat de manera intensa amb el Govern valencià en la seua millora, i ha aconseguit amplis consensos en el marc del diàleg social en el qual estan presents els agents socials.

  Un dels avanços destacables de la norma és que estableix la necessitat de declarar el sistema de serveis socials com un servei públic essencial, d'interés general. Això resulta determinant per a la provisió de determinats serveis a través de la gestió directa en lloc d'haver de recórrer a fórmules de provisió indirecta. A més de possibilitar una oportunitat major de contractació de personal davant una possible restricció estatal pressupostària.

  També és fonamental l'establiment de les ràtios mínimes per als equips professionals, que no establia la Llei del 97, com a fórmula per a reduir el volum de treball i sobrecàrrega a la qual està sotmés el personal.

  Si es compleix l'establit en la llei, les intervencions que en aquest moment es troben més situades en l'àmbit de la gestió de prestacions, podran dirigir-se a recuperar una atenció integral, continuada i per tant més professional, basada en les necessitats de la persona usuària.

  En definitiva, el sindicat valora en el seu conjunt la Llei de serveis socials, tant per la seua necessitat com per l'avanç que pot comportar en configurar l'accés als serveis socials com un dret subjectiu.

  La norma representa el reconeixement a les persones de l'accés a les prestacions garantides, establides en el Catàleg de prestacions, i per tant el seu dret a poder exigir-les als poders públics, alhora que constitueix una garantia per a millorar l'ocupació i les prestacions derivades d’aquest.

  CCOO PV considera que aquesta norma, els seus principis, intencions i finalitats, configuren, en resum, una bona llei que haguera de millorar la vida de moltes persones i implicar un gran avanç social.

  El sindicat seguirà treballant de manera conjunta amb les institucions en el desenvolupament de la Llei perquè, finalment, l'accés al sistema públic de serveis socials puga realitzar-se amb les màximes garanties i, ara sí, com un dret per a totes les persones al País Valencià.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.