Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de junio de 2019

CAMPANYA SMI

La Comissió per un #FinançamentJust insisteix a iniciar la negociació del canvi de model

  Davant el projecte de pressupostos de l'Estat presentat pel Govern de Pedro Sànchez, la Comissió per un Finançament Just valora l’esforç en l’augment de les inversions en el nostre territori, fins al 9,8%, la qual cosa representa un 61% més respecte als comptes de l’any anterior. No obstant això, constata que continua havent-hi un desequilibri territorial que hauria de tractar de regular-se.

  15/01/2019.
  Reunió de la Comissió per un #FinançamenteJust

  Reunió de la Comissió per un #FinançamenteJust

  En aquesta línia, des de la Comissió s’insten tots els partits de l’arc parlamentari espanyol al fet que actuen amb responsabilitat per fer viable aquest projecte de pressupostos i adverteix que es mantindrà vigilant sobre el seu nivell d’execució. A més, la Comissió considera que el finançament autonòmic no pot dependre de la bona voluntat d'un Govern, per aquest motiu és necessari emprendre la negociació del canvi de model en aquesta legislatura, més encara si ja ningú qüestiona els diferents informes d’experts que confirmen que el model vigent de finançament de les autonomies és desequilibrat i especialment injust amb el nostre territori.

  En conseqüència, la Comissió es planteja continuar amb accions que mantinguen viva la reivindicació. En aquest sentit, i donat el context de precampanya autonòmica, s’ha valorat que és el moment de donar un major protagonisme a les entitats socials, per davant de partits polítics, per la qual cosa es convocarà una reunió de la Xarxa d’Entitats per un Finançament Just amb una primera proposta de campanya en xarxes socials, una trobada amb els partits polítics i una petició de reunió amb Delegació de Govern per fer veure els nostres arguments.

  A més, i en la línia del que ja s’ha iniciat, CCOO PV, UGT PV i la CEV continuaran teixint aliances amb altres territoris per traslladar al govern central la necessitat d’escometre la necessària reforma del model. Finalment, s’insistirà en la sol·licitud conjunta de reunió amb la Ministra d'Hisenda, Ma Jesús Montero.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.