Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de junio de 2019

CAMPANYA SMI

Conflicte col·lectiu contra entitats del sector públic de la GVA

  • El sindicat denuncia la no convocatòria d'oferta d'ocupació pública

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV denuncia l'incompliment per part de l’IVASS, de l'Institut Valencià de Cultura i de l’IVAM dels acords assolits en la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental per a reduir la temporalitat.

09/01/2019.
Entitats del sector públic instrumental de la GVA

Entitats del sector públic instrumental de la GVA

Per aquest motiu, Comissions Obreres ha interposat conflicte col·lectiu i exigirà en l'acte de mediació en el Tribunal d'Arbitratge Laboral el compliment dels acords subscrits i la convocatòria urgent de totes les places disponibles.

Segons dades facilitades per la Conselleria d'Hisenda, en les diferents entitats que conformen el sector públic instrumental de la Generalitat Valenciana hi ha prop de 1.000 llocs ocupats temporalment, d'una plantilla que s’acosta als 6.000 llocs.

La Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental va negociar i va subscriure dos acords amb la finalitat de reduir la taxa de temporalitat i situar-la per sota del 8 %, a través de les corresponents ofertes d'ocupació pública per al període 2017-2019.

En ambdós acords, el primer de data 17 de febrer de 2017 i, el segon, de data 22 de març de 2018, s'instava a les diferents entitats a “convocar mitjançant publicació en el Diari oficial de la Generalitat Valenciana, la totalitat de les places susceptibles de ser convocades”.

D'acord amb l'anterior haurien de ser objecte de convocatòria:

a) Places vacants susceptibles de ser convocades amb el límit que corresponga per la taxa de reposició ordinària.

b) Places de caràcter estructural que hagen estat ocupades temporalment i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2016.

c) Places que tot i trobar-se dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades temporalment i ininterrompuda des d'una data anterior a l’1 de gener de 2005.

d) Places ocupades per personal indefinit no fix mitjançant sentència judicial.

Malgrat que ambdós acords estan publicats en el DOGV com a Resolució del conseller d'Hisenda i Model Econòmic i són de compliment obligat per a totes les entitats, algunes no han convocat a oferta places susceptibles de ser-ho.

És el cas de l’IVASS, dependent de la Conselleria d'Igualtat, amb 400 llocs ocupats temporalment que haurien de ser objecte de convocatòria per a estabilització de l'ocupació temporal. L'entitat solament ha convocat 6 places com a oferta d'ocupació de 2017 i ha sol·licitat autorització perquè la corresponent a 2018 siga de 8 places, de les quals 3 serien per a promoció interna.

Així mateix, dues entitats dependents de la Conselleria d'Educació també han incomplit l'acord.

En l'Institut Valencià de Cultura, amb 64 places disponibles, s'ofereixen dues places en cadascun d'aqueixos anys.

L’IVAM ha sol·licitat autorització per a convocar prop de 20 places, sense que s'haja produït la seua publicació en el DOGV.

Per tot això, el sindicat ha presentat el conflicte col·lectiu i denuncia la falta de compromís dels responsables polítics d'aqueixes entitats amb l'objectiu de reduir la temporalitat en l'ocupació del sector públic.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.