Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de junio de 2019

CAMPANYA SMI

Increment salarial de les empleades i dels empleats públics per a 2019

  Ja està publicat en el BOE el Reial decret llei 24/2018, de 21 de desembre, que aprova mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic, entre les quals destaca un increment del 2,25 % des de gener de 2019.

  07/01/2019.
  Recuperació d'ocupació, salaris i negociació col·lectiva en el sector públic.

  Recuperació d'ocupació, salaris i negociació col·lectiva en el sector públic.

  L’esmentada disposició incorpora les previsions literals del II Acord per a la millora de l'ocupació pel que fa a l'any 2019:

  a) Increment del 2,25 % des de gener de 2019.

  b) 0,25 % de fons addicionals (0,30 % si l'administració té superàvit pressupostari en 2018).

  c) 0,25 % addicional des de juliol de 2019 si el PIB de 2018 és igual o superior al 2,5 % (i una escala del 0,05 % si incrementa PIB=2,1 % al 0,20 % si incrementa PIB=2,4 %).

  d) El personal laboral (inclòs sector públic empresarial, fundacions, etc.) una autorització sobre massa salarial equivalent a la suma dels tres apartats anteriors.

  Aquest Reial decret (RDL) obeeix a l'exigència de CCOO que es publicara, atés el retard amb el qual es presentarà el Projecte de llei PGE per a l'any 2019, un reial decret perquè això no bloquejara els increments salarials, i amb això la negociació col·lectiva, durant l'any 2019.

  No obstant això, us recordem que per a CCOO aquest RDL no esgota la negociació entorn dels PGE 2019, negociació que ha de preveure al nostre judici i així li ho hem traslladat al Govern, quatre aspectes fonamentals:

  1) Una modificació dels paràmetres d'increment del PIB de 2018, atés que és el mateix Govern qui ha modificat la seua previsió de l'increment per a l'any 2018, rebaixant-la del 2,5 % del PIB al 2,3 %, rebaixa que hauria d'ajustar l'escala pactada en l'Acord.

  2) Una millora substancial dels compromisos en matèria d'ocupació (la nostra intenció segueix sent l'eliminació de la taxa de reposició) que permeta incrementar el ritme de recuperació d'ocupació pública perduda.

  3) Eliminar la condicionalitat (requisits d'estabilitat pressupostària) per a la lliure negociació de jornada laboral.

  4) Eliminar també altres condicionants establits en la Llei PGE que limiten la capacitat de la negociació col·lectiva de negociar lliurement, en el conjunt del sector públic, de tal manera que es puga avançar en la millora de les condicions de treball i en la recuperació dels drets arrabassats.

  5) Retribucions, eleccions sindicals i condicions de treball del servei exterior.

  En aquest sentit, tal com li avançàrem per escrit a la ministra Meritxell Batet, el sindicat continuarà amb el procés de negociació pel mes de gener, d'una banda, per posar data a la Comissió de Seguiment General, on veurem tots els temes a dalt esmentats i, d'altra banda, per continuar amb el desenvolupament de les comissions del I i II Acord.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.