Comisiones Obreras del País Valenciano | 19 de junio de 2019

CAMPANYA SMI

La Inspecció de Treball dóna la raó a CCOO d'Indústria PV en les reclamacions sobre prevenció, salut i estrés tèrmic en Ford

  L'extens requeriment de la Inspecció obligarà l'empresa a millorar les instal·lacions per a fer front a les altes temperatures en totes les àrees de producció. Les reclamacions presentades pel sindicat comptaven amb l’aval de més de 2.500 signatures de la plantilla de Ford España.

  26/12/2018.
  Interior de la factoría

  Interior de la factoría

  L'intens treball dut a terme pels responsables de la secció sindical de CCOO en Ford s'ha traduït en un taxatiu requeriment que millorarà les condicions ambientals en tota la planta.

  El requeriment considera que els últims mesuraments de calor realitzats en l'empresa, amb la participació dels delegats de prevenció d'altres organitzacions sindicals són “precipitats i significativament deficients”, per no avaluar tots els llocs de treball, mesurar calor fora de les hores centrals del dia, i considerar el treball de la plantilla com de baixa/moderada exigència física.

  Aquests errors provocaven resultats completament fora de lloc i contraris a les reclamacions de la plantilla. El requeriment obliga, en primer lloc, a realitzar un nou estudi fiable, sense errors ni falsedats. Després de l'estudi inicial, s'hauran d'adoptar les mesures preventives suficients, adequades i eficaces per a reduir els problemes de calor en les plantes, en la implantació de les quals hauran de participar tots els representants dels treballadors.

  També es requereix l'empresa, a adoptar amb caràcter urgent un important paquet de mesures preventives que no s'havien aplicat fins hui, malgrat les reiterades reclamacions realitzades per la secció sindical de CCOO.

  Durant les entrevistes realitzades en Inspecció de Treball, es van denunciar també les condicions dels vestuaris i ha quedat certificada, després dels mesuraments requerits, la necessitat d'adoptar mesures per a reduir les temperatures en tots els vestuaris de la factoria, per no adequar-se als límits legals.

  Finalment, s'exigeix a l'empresa el lliurament a les seccions sindicals de tota la documentació de prevenció en idèntiques condicions que als delegats i les delegades de prevenció d'altres sindicats, informació que fins al dia de hui s'havia negat a CCOO,

  Aquest últim extrem ha sigut qualificat per responsables de la secció sindical com a vitals per a continuar defensant adequadament la seguretat i salut dels treballadors de Ford Almussafes i poder realitzar un seguiment i control dels riscos laborals.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.