16N concentracions als ajuntaments #FinançamentJust

  La ciutadania i les entitats valencianes han donat una resposta ben digna a la crida de la Comissió formada per CCOO PV, UGT-PV, CEV, PSPV-PSOE, Compromís, Podem i Ciudadanos, i la Xarxa d’Entitats per un Finançament Just, donant suport a les concentracions convocades avui en l’aniversari de la gran mobilització que va omplir els carrers del clam de la societat valenciana.

  16/11/2018.
  Concentració a València

  Concentració a València

  En les concentracions, convocades a les portes dels ajuntaments, s'ha llegit el manifest aprovat per les Corts Valencianes ara fa un any, on es demostrà la unió social en contra d'aquest greuge “que ens torna a reunir per continuar reclamant una reforma que possibilite un futur millor per a les noves generacions”, i que es mantindrà ferma mentre el sistema de finançament no siga just per al poble valencià.

  A València els portaveus dels partits i organitzacions convocants han intervingut en la sala de cristall de l'Ajuntament de València: Àngela Ballester, diputada en el Congrés i secretària d'Acció Institucional de Podem; Sandra Gómez, primera tinent d’alcalde de l'Ajuntament de València i portaveu del PSPV a l’Ajuntament de València; Fernando Giner Grima, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València i a la Comunitat Valenciana; Ismael Sáez, secretari general d'UGT del País Valencià; Arturo León, secretari general de Comissions Obreres del País Valencià i Joan Ribó, Alcalde de València i portaveu de Compromís.

  El secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha iniciat la seua intervenció posant en valor el nivell de consens que fa un any va unir la ciutadania valenciana en la reivindicació comuna de finançament just. “La mobilització del 18N de 2017 va iniciar una demostració d'unitat respecte a una reivindicació tan important com és el model de finançament, fins i tot per al PP que tot i no eixint al carrer sí que va estar d'acord amb el diagnòstic de la necessitat d'un nou model” ha recordat.

  El líder sindical ha enumerat el treball de coordinació i d’extensió i la cooperació amb altres territoris, i ha conclòs que “transcorregut enguany, hem dut a terme un treball important, i no estem com estàvem”.

  Respecte a l'evolució de la reivindicació i els plantejaments al nou Govern, León ha reconegut la sensibilitat mostrada amb aquest tema, però que ha qualificat d'insuficients. “No hem de passar per l'anomalia d'uns pressupostos en els quals figure una partida reivindicativa, ni de vincular part de partides pressupostàries tan importants com la sanitat o l'atenció a la dependència a possibles acords en l'àmbit de l'Estat que està per veure si es podran donar” ha anunciat.

  León ha especificat que “estem parlant de drets de ciutadania, de diferències sense justificació entre ciutadans d'un mateix Estat”. I ha advertit que la reivindicació és independent de qui governe “perquè no hi ha dret que pertanyent al mateix règim econòmic i financer hi haja diferències tan importants que ens facen perdre competitivitat en el terreny econòmic productiu i empitjore la prestació dels nostres serveis públics”.

  Per tot això, el secretari general de CCOO PV ha resumit la reivindicació comuna plantejada al Govern des de la Comissió i la Xarxa: “li demanem al president Sánchez que siga coherent amb el que manifestava quan estava en l'oposició, que prenga la iniciativa política i pose una proposta damunt la taula”.

  Manifest

  Finalment, representants de la Xarxa d’Entitats per un Finançament Just han llegit el manifest, les reivindicacions centrals del qual es resumeixen en:

  “Una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que ens possibilite tindre uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies.

  Un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor a la Comunitat Valenciana, que compense en tot cas la insuficiència inversora en els últims anys i dedique una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional.

  El reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l'establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca amb el llast de la injustícia diferida dels anteriors”.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.