Comisiones Obreras del País Valenciano | 23 abril 2024.

#SumatAlPacte

CCOO PV revalida el seu compromís amb la igualtat i contra la violència de gènere i masclista

    La secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional, Cloti Iborra i el secretari general de CCOO PV, Arturo León, han participat aquest matí en la reunió del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, amb motiu del primer aniversari de la seua signatura.

    18/09/2018.
    Reunió del Pacte Valencià amb motiu del seu aniversari

    Reunió del Pacte Valencià amb motiu del seu aniversari

    La reunió d'avaluació amb els representants de les entitats signatàries ha sigut presidida per la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques inclusives, Mónica Oltra.

    En la seua intervenció la consellera ha destacat que "el primer any del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista té un resultat molt satisfactori, amb el 76 % de les mesures realitzades o en procés”. Oltra també ha posat en valor que s'ha pujat fins als 12,8 milions d’euros el pressupost, així com la creació dels punts violeta en els festivals o el Decàleg de bones pràctiques per unes festes populars sense violència masclista.

    Des de la Conselleria s'ha destacat que "la violència masclista és un problema social, no domèstic, que només en un any s'han aconseguit, entre altres coses: indemnitzacions iguals que per terrorisme; eliminar la publicitat institucional en els mitjans de comunicació amb anuncis de prostitució; un programa d’intervenció social amb agressors.

    Aportacions sindicals

    La secretària de la Dona de CCOO PV, Cloti Iborra ha destacat en la seua intervenció que Comissions Obreres del País Valencià considera el pacte “un document viu, no un fi en si mateix”, i que per tant, “avaluar-lo i repensar-lo és el més constructiu que podem fer”.

    El sindicat considera imprescindible que el pacte es conega, cal la sensibilització de tota la societat per tal de poder aplicar amb eficàcia les mesures que s’hi preveuen. Per això s'ha desenvolupat una tasca de difusió a l'intern del sindicat, tant des de l'Escola de Dones Sindicalistes de l'any 2017 com en assemblees realitzades a les organitzacions territorials.

    En relació a l’assetjament sexual i per raó de sexe, la secretària ha detallat que Comissions Obreres hi té mesures, propostes i guies per tal d'orientar la tasca de les nostres negociadores i negociadors, “que es troben de manera accessible publicades en la nostra pàgina web”.

    El repte és tractar d'introduir en la negociació col·lectiva aquestes propostes, i mesures renovades per tal d'afavorir la igualtat i lluitar contra les discriminacions i violències masclistes, també en l'àmbit del treball.

    Respecte a la bretxa salarial, a banda de portar a la NC i als plans d'igualtat les nostres propostes per eliminar-la, el sindicat desenvolupa una tasca pedagògica de ferramentes de detecció i d’intervenció per tal d'eliminar-la.

    Si no evidenciem l'existència de la bretxa de gènere, si la societat nega la seua existència, no podrem combatre-la.