L'Acord de Millora d'Ocupació dóna estabilitat a les plantilles docents

  • Aconsegueix que 2.326 persones interines consoliden la seua ocupació

El concurs oposició ha suposat que 3.000 ocupacions precàries es transformen en estables. 2.326 persones interines passaran a ser funcionàries de carrera. 674 aspirants sense serveis accedeixen a una plaça.

03/08/2018.
Oposicions mestres 2018

Oposicions mestres 2018

Una vegada finalitzat el concurs oposició que oferia les primeres 3.000 vacants d'un total de 13.000 en 4 anys, la FE CCOO PV fa una valoració molt positiva del procediment. Els dos Acords de Millora d'Ocupació aconseguits per CCOO, entre altres, suposaran en País Valencià l'oferta de 13.000 ocupacions públiques docents en 4 convocatòries. En finalitzar la primera 5.455 aspirants van superar la fase d'oposició (el 39 % de les persones presentades). D'elles, 3.000 han accedit a una vacant després de baremar-se els mèrits (fase de concurs).

El 77,53 % de les vacants han sigut obtingudes per persones amb serveis (personal interí), per la qual cosa 2.326 persones interines han consolidat el seu treball passant a ser funcionàries en pràctiques i més endavant de carrera. La resta de vacants han sigut obtingudes per persones sense antiguitat en les borses d'educació de País Valencià. Aquests percentatges són similars als que històricament es van repetint en procediments d'aquest tipus.

La FE CCOO PV valora que l'actual sistema de concurs-oposició, pel qual s'arriba a ser funcionari o funcionària de carrera, protegeix els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i transparència. La FE CCOO PV felicita a les 3.000 persones que han obtingut merescudament una plaça en el procediment.

Treballarem perquè el nombre de vacants puga incrementar-se una vegada conclòs el període d'aplicació dels Acords de Millora d'Ocupació de manera que més persones accedisquen a una ocupació estable en la funció pública docent. Entenem que la manera que la quantitat més gran possible de persones accedisquen a l'ocupació estable és mitjançant ofertes les més gran possibles.

Simultàniament la FE CCOO PV farà les propostes oportunes per a protegir especialment a les persones interines més majors de manera que tinguen oportunitats efectives de superar el procés de concurs-oposició alhora que la garantia de poder seguir optant a vacants en cas contrari.

Quant a l'adjudicació d'inici de curs tancada aquesta setmana, la FE CCOO PV lamenta que per quart any consecutiu hi haja hagut problemes en les adjudicacions de places de conservatoris, la qual cosa ha portat a un retard en la publicació del llistat definitiu.

En el cos de Mestres la convocatòria d'oposicions ha tingut l'efecte de donar estabilitat a 2.326 persones que deixen la borsa de professorat interí per a passar a ser funcionariat en pràctiques. El resultat net de l'oferta de vacants és que s'han oferit 3.000 vacants a funcionariat en pràctiques més 1.896 vacants a funcionariat interí del cos de Mestres.

En 2017, 4.219 persones van tenir vacant com a personal interí. D'elles, 2.326 han passat a ser funcionariat en pràctiques i les altres 1.893 han pogut optar a alguna de les 1.896 vacants oferides. A més altres 674 persones han sigut adjudicades com a funcionariat en pràctiques sense haver tingut serveis previs en País Valencià.

S'ha aplicat la mesura de repetició en centre a les persones que ho han sol·licitat, sempre que existira la vacant sol·licitada. Aquesta mesura va ser recolzada per la gran majoria del professorat interí en la consulta que la FE CCOO PV va realitzar abans de la publicació de la norma que la regula en 2017.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.