CCOO PV avança en la conquesta de drets per a la classe treballadora

  El sindicat inicia la campanya ‘Temps de Guanyar’, per donar a conéixer les darreres novetats legislatives i acords que afecten directament als treballadors i a les treballadores del País Valencià. La intervenció de CCOO ha sigut clau per aconseguir aspectes tan importants com la recuperació salarial, la millora de les condicions de les subcontractacions i la prevenció de riscos en les àrees industrials.

  11/07/2018.
  Temps de guanyar.

  Temps de guanyar.

  CCOO PV inicia una campanya informativa per donar a conéixer els fruits de la seua participació en lleis i acords de molta transcendència per al conjunt de la classe treballadora. Un treball sostingut, tant pel que fa a la negociació amb la patronal com la participació en l’elaboració de lleis que regulen aspectes importants de les condiciones de treball.

  Els treballadors i les treballadores recuperen drets en matèria salarial, en condicions laborals i en igualtat. Això és gràcies a l’Acord per a l’ocupació i la negociació col·lectiva (AENC), d’àmbit estatal, i subscrit amb la patronal CEOE i Cepyme. Un acord que marcarà la negociació en tots els sectors productius. Es fixa un increment salarial prop del 2 % de referència fixa, més un 1 % addicional variable segons els resultats sectorials de productivitat o de beneficis. A més, estableix mecanismes d’augment dels salaris més baixos, fins a aconseguir l'objectiu sindical de 14.000 euros a l'any com a salari mínim de conveni.

  En els darrers mesos, CCOO PV ha demostrat la seua capacitat d’intervenció en l’àmbit legislatiu, a través de la proposta d’esmenes als grups parlamentaris, que finalment han sigut incloses. És el cas de la recent Llei de foment de responsabilitat social, aprovada per Les Corts Valencianes, i que regula aspectes rellevants per a les persones que treballen en una empresa ad­judicatària d’una concessió amb l’Administració.

  A partir d’ara, és obligatori subrogar les plantilles en cas de canvi de contractista i aplicar el conveni sectorial de referència de l’activitat licitada. D’aquesta manera es garanteix l'estabilitat de les plantilles i la millora de les seues condicions, i s’eviten els nombrosos casos d’abusos i de fraus. A més, la Llei obliga a incorporar el nombre mínim de persones i d’hores de treball necessàries per a la prestació del servei.

  CCOO PV també ha intervingut en l’elaboració de la Llei de gestió i modernització de les àrees industrials, una norma pionera que estableix la participació de la representació sindical en la gestió de les zones industrials. La Llei classifica les àrees industrials del País Valencià en consolidades i avançades. Les primeres han de tindre plans de mobilitat sostenible i les segones, han de dotar-se de serveis de prevenció mancomunats, que donaran cobertura a les persones treballadores d’una determinada àrea geogràfica.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.