CCOO considera insuficient la proposta de pujada salarial de la patronal del taulell

  El sindicat entén que el conveni hauria d'avançar en altres aspectes, a més de l'increment salarial de l'1,8% proposat per ASCER. Així i tot, creu que és un pas per a desbloquejar una negociació que estava estancada des de fa ja temps.

  09/07/2018.
  Manifestación ante la sede de la patronal ASCER.

  Manifestación ante la sede de la patronal ASCER.

  El 4 de juliol es va reunir la comissió negociadora del Conveni Autonòmic de Taulells, Paviments i Rajoles Ceràmiques de la Comunitat Valenciana. El portaveu del sindicat en la comissió, Jordi Riera, valora que la negociació s'haja reprès, gràcies a les mobilitzacions convocades el 22 de juny. La proposta d’ASCER solament contempla d'increments salarials de l'1,8%. “Açò va a possibilitar avançar en la negociació”, reconeix Riera, “però para CCOO és insuficient, ja que existeixen altres temes extrasalarials igual o més importants”.

  Les propostes sindicals de la Plataforma del Conveni arrepleguen la reducció de la jornada laboral anterior a la crisi d'1.760 hores, la recuperació de llocs de treball i la creació d'ocupació sostenible, un plus per al treball en cap de setmana i, en definitiva, millorar les condicions. També planteja mesures de prevenció de riscos laborals i de medi ambient, com la creació d'un observatori sectorial.

  Jordi Riera denuncia que la realitat general del sector implica multitud d'hores extraordinàries que, amb un altre tipus d'organització, podrien generar ocupació estable i de qualitat, necessari per a reactivar l'economia de la comarca.

  CCOO té interès a arribar a un acord laboral satisfactori al més prompte possible. “En aquest sentit, i amb tots els fronts oberts de negociació, seguim disposats i propositius per a la pròxima reunió del 19 de juliol, en la qual esperem trobar un punt de trobada en comú que ens acoste a un acord”, puntualitza Riera.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.