El permís de paternitat s'amplia a cinc setmanes

  • A partir del 5 de juliol de 2018 entra en vigor l'ampliació del permís de paternitat fins a la cinquena setmana.

La persona treballadora tindrà dret a la suspensió del contracte per paternitat durant cinc setmanes, ampliables en els supòsits de part, d’adopció, de guarda amb finalitats d'adopció o d’acolliment múltiples en dos dies més per cada fill/a a partir del segon.

09/07/2018.
El permís de paternitat s'amplia a cinc setmanes.

El permís de paternitat s'amplia a cinc setmanes.

S'ha publicat en el BOE la Llei de pressupostos generals de l'Estat per a 2018, la qual cosa significa que a partir del 5 de juliol de 2018 entra en vigor l'ampliació del permís de paternitat fins a la cinquena setmana.

D'aquesta manera, la persona treballadora tindrà dret a la suspensió del contracte per paternitat durant cinc setmanes, ampliables en els supòsits de part, d’adopció, de guarda amb finalitats d'adopció o d’acolliment múltiples en dos dies més per cada fill/a a partir del segon.

Com ocorria fins ara, el gaudiment d'aquest dret es podia iniciar durant el període comprés des de la fi del permís per naixement de fill/a, previst legalment o convencionalment, o des de la resolució judicial per la qual es constitueix l'adopció o a partir de la decisió administrativa de guarda amb finalitats d'adopció o d'acolliment.

El gaudiment del permís durant les primeres quatre setmanes serà obligatòriament ininterromput des del moment assenyalat en el paràgraf anterior, mentre que la cinquena setmana tindrà caràcter "volant", això és, que podrà gaudir-se, alternativament, bé de manera successiva a les quatre primeres setmanes o bé en un nou període independent, dins dels nou mesos següents a la data de naixement, la resolució judicial o la decisió administrativa corresponent.

En els casos en els quals es vulga gaudir de la cinquena setmana de permís de manera "volant", en un nou període independent de les quatre primeres setmanes, s’haurà de tenir l'acord previ de l'empresa.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.