Signem millores per al personal d'educació especial, infantil i fisioterapeutes

  Avui s'ha reunit la Mesa Sectorial de Funció Pública, per tractar sobre la proposta de l'Administració d'aconseguir un possible acord sobre les condicions laborals d'educadors i educadores d'educació especial, educadors i educadores d'educació infantil i fisioterapeutes. Atés que es tracta de col·lectius amb perfils professionals diferents, la negociació s'ha articulat al voltant de tres documents diferents a fi d'arreplegar les especificitats pròpies de cadascun d'aquests.

  04/07/2018.
  Signatura dels acords de millora de condicions laborals del personal PSEC

  Signatura dels acords de millora de condicions laborals del personal PSEC

  Així mateix s’ha de recordar que aquesta Mesa Sectorial no és sinó la conseqüència d'un nombre important de reunions prèvies (sota la forma de meses tècniques) desenvolupades al llarg dels últim mesos, en les quals l'Administració i les organitzacions sindicals hem intentat aproximar les nostres respectives posicions negociadores.

  Al llarg de tot aquest temps la FE CCOO PV ha mantingut, com a posició irrenunciable, que era imprescindible superar el marc normatiu de les obsoletes Instruccions de juny de 2014, de manera que fora possible una millora real de les condicions de treball actuals. En aquest sentit, la proposta de l'Administració arreplega avanços importants ja que:

  Estableix funcions específiques i millor definides que les actuals.Assegura que aquest personal disposarà de temps suficient per coordinar-se amb la resta del personal educatiu del centre.Incrementa la possibilitat de realitzar tasques formatives, fins i tot en el propi centre docent.Garanteix la convocatòria d'ofertes públiques d'ocupació, per primera vegada en molts anys, que permeta millorar l'estabilitat laboral dels col·lectius afectats pels acords.També millora la mobilitat del personal a través de la conversió dels actuals llocs “no permanents” en “permanents” i mitjançant la convocatòria periòdica de comissions de serveis. A més, en el cas del personal educador: Diferencia, per primera vegada, entre atenció directa, atenció no directa i tasques de seguiment a l'alumnat dins de la jornada laboral.Elimina definitivament la seua consideració com a monitors i monitores de menjador.Proposa la creació d'un nou cos corresponent al grup B de titulació.

  I en el cas del personal fisioterapeuta: Preveu la coordinació, dins de la jornada laboral, amb l'equip sanitari rehabilitador de la zonaAdscriu els seus llocs de treball als serveis psicopedagògics escolars, de manera que la majoria d'aquests passaran a ser estables

  Des de la FE CCOO PV també hem mantingut tot aquest temps que supeditàvem qualsevol possible acord a la voluntat majoritària del conjunt d'afiliats i afiliades a les quals, com els seus representants en la negociació, ens devem.

  Doncs bé, en la Mesa d'avui, i a petició de la FE CCOO PV, l'Administració ha acabat de tancar algunes qüestions que van quedar pendents de l'última Mesa Tècnica, i que milloren els documents objecte d'acord:

  Durant aquest mes de juliol l'Administració procedirà a catalogar com a “permanents” els llocs actualment considerats com a “no permanents”.Pel setembre de 2018 s'iniciarà el procés de negociació d'accés al grup B del personal educador d'educació especial i educació infantil.L'Administració s'ha compromés a revisar la ràtio de 2 anys dels centres d'educació infantil de manera que passen de 20 a 18 alumnes per aula, amb la consegüent millora de la qualitat educativa que això significa.En el desenvolupament del Decret d'inclusió es tindrà en compte la figura d'aquests professionals.I respecte al personal fisioterapeuta s'arreplega la seua petició de substituir l'atenció ambulatòria per itinerant, d'aquesta manera es possibilita un millor seguiment de l'alumnat i de la coordinació amb altres professionals del centre.

  D'altra banda una majoria aclaparant dels nostres afiliats i afiliades consultats ha manifestat el seu suport a la signatura de l'Acord. Més del 85 % dels educadors i educadores d'educació especial i infantil i el 100 % dels companys i companyes fisioterapeutes.

  La confluència d'aquestes dues circumstàncies (aspectes concretats en la Mesa per part de l'Administració i suport de la nostra afiliació) han portat a la FE CCOO PV a la signatura dels acords esmentats.

  No obstant això, des de la FE CCOO PV considerem que aquest no és el final del camí, i així li ho hem manifestat a l'Administració, sinó el punt de partida d'un nou escenari negociador en el qual té un paper essencial les comissions de seguiment dels tres acords que avui hem subscrit. I això, perquè les comissions de seguiment són paritàries (sindicats signataris i Administració) i tenen com a finalitat desenvolupar, interpretar i vetllar pel compliment dels acords signats, així com atendre els dubtes que es puguen plantejar en la seua aplicació.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.