CCOO PV aconsegueix garantir clàusules laborals en la contractació pública

  Les Corts Valencianes han aprovat avui la Llei de foment de responsabilitat social, una norma que millorarà les condicions laborals de desenes de milers de treballadors que presten els seus serveis en contractes de l'Administració. Les esmenes proposades per CCOO PV han aconseguit que s'hi incloguen aspectes com ara la subrogació del personal o l'establiment d'una plantilla mínima.

  04/07/2018.
  La Llei ha sigut aprovada avui en Els Corts, amb la inclusió de les esmenes proposades pels sindicats.

  La Llei ha sigut aprovada avui en Els Corts, amb la inclusió de les esmenes proposades pels sindicats.

  La Llei de foment de responsabilitat social ha sigut aprovada avui en Les Corts. Una Llei promoguda per la Conselleria de Transparència, amb les esmenes proposades per CCOO PV i UGT PV i assumides pel Govern del Botànic. Aquestes esmenes proposades pels sindicats garanteixen l'estabilitat i la millora de les condicions laborals del personal que treballa en empreses que presten serveis a la Generalitat, a l'Administració local, a les diputacions, a les universitats i al sector públic instrumental.

  Una norma, per tant, de gran impacte, ja que, segons estimacions de la mateixa Administració, es liciten prop de 6.000 contractes que afecten tots els sectors de producció implicats en la prestació de serveis públics. Les esmenes impulsades per CCOO PV estableixen:

  - L'obligatorietat de la subrogació directa del personal quan es produïsca un canvi de contracta.

  - L'aplicació del conveni sectorial de referència de l'activitat objecte de la licitació, o el d'empresa si fora més beneficiós. Se salvaguarda així la qualitat en l'ocupació.

  - L'obligació de fixar en els contractes el nombre mínim d'hores i de persones necessàries per al compliment d'un servei de qualitat.

  Amb aquestes garanties, CCOO PV pretén evitar pràctiques empresarials que deterioren les condicions de treball i la qualitat dels serveis amb la finalitat de maximitzar els beneficis, així com impedir que les administracions liciten els contractes a la baixa. El sindicat recorda els nombrosos conflictes laborals en aquest àmbit, en els quals els treballadors han patit una devaluació de les seues condicions (manteniment d'àrees sanitàries, ambulàncies, neteja dependències municipals, restauració de serveis educatius, entre altres) i espera que la nova Llei impacte de manera positiva en sectors intensament feminitzats i exposats a un risc intermitent per la rotació de contractes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.