La reducció de l'atur pel juny segueix ancorada a l’estacionalitat i a la precarietat del mercat laboral

  El descens de l'atur es concentra en el sector serveis i, principalment, a la província d'Alacant. Malgrat la reducció respecte al mes anterior (-1,9 %), CCOO PV lamenta la falta de qualitat en l'ocupació, amb condicions de treball que fan inviable el desenvolupament d'un projecte de vida.

  03/07/2018.
  El paro de junio afecta principalmente a mujeres y jóvenes.

  El paro de junio afecta principalmente a mujeres y jóvenes.

  L'eixida de 7.113 persones de les llistes de l’atur durant el mes de juny al País Valencià, encara que és un fet positiu, no satisfà CCOO PV. El sindicat relaciona la situació actual amb una mala qualitat de l'ocupació, vinculada a un model productiu esgotat que precaritza les condicions laborals i de vida als treballadors valencians.

  “No podem estar d'acord amb aquest model, que augmenta la desigualtat social i la pobresa”, assenyala Ana María García, secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, que afig que amb una contractació majoritàriament temporal i a temps parcial, “és impossible desenvolupar un projecte de vida”. La precarietat afecta sobretot les dones i els joves. Del total de persones que han eixit de l’atur, 3.376 en són dones i 3.737 en són homes. En menors de 25 anys es redueix en 1.538.

  La disminució de l'atur registrat pel juny se centra en el sector serveis (5.331 persones menys), i en menor manera en la indústria (1.227 menys). CCOO PV destaca com els sectors estan mimetitzant els comportaments propis dels serveis: els contractes temporals arriben al 90,5 % en el sector serveis i al 87 % en la indústria. Per territoris, la major reducció es dóna a la província d'Alacant (3.800 persones menys). La temporalitat dels contractes realitzats pel juny, encara que de manera lleu, augmenta. Els contractes indefinits passen del 10 % del mes anterior al 9,7 %, per tant ens trobem que el 90,3 % són temporals. Per a García, no tenir una ocupació de qualitat condueix a la desprotecció, i manifesta la seua preocupació per la taxa de cobertura, que afecta menys de la meitat de la població aturada.

  Més de la meitat de la població registrada com a aturada tan sols té estudis bàsics, per la qual cosa CCOO PV creu que els esforços a formar al conjunt dels treballadors han de ser majors. “Si observem canvis en el sistema productiu, principalment de tipus tecnològic, serà imprescindible el disseny i la impartició de la formació necessària per a l'adaptació a aqueixos canvis”, assenyala García, que advoca per un model que siga capaç de generar ocupació de qualitat, que trenque amb la desigualtat social i les bretxes de gènere.

   

   

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.