Comencen els processos de selecció dels programes d'ocupació per a joves ‘Avalem Joves Plus’

  • La selecció per a la contractació de menors de 30 anys s'iniciarà pel juny prèviement inscrites en el SERVEF.

CCOO PV participarà en els processos de selecció del programa ‘Avalem Joves Plus’ del SERVEF, que preveu la contractació durant un any de joves per part d'ajuntaments de tot el País Valencià. El sindicat vigilarà el compliment dels criteris de selecció i de contractació, així com de les condicions de treball de les persones beneficiàries.

25/05/2018.
Las personas interesadas deberán estar inscritas antes en el SERVEF.

Las personas interesadas deberán estar inscritas antes en el SERVEF.

La Secretaria d'Ocupació i Formació de CCOO PV està preparant la coordinació amb els seus responsables d'Ocupació en els diferents sectors i territoris, per participar en els processos de selecció del programa ‘Avalem Joves Plus’. Una iniciativa de foment de l'ocupació per a la contractació de persones joves menors de 30 anys, amb i sense qualificació, per part dels ajuntaments de tot el País Valencià. Durant un any, desenvoluparan un treball definit per cada consistori o entitat local, que no siga de caràcter estructural.

A partir de juny s'iniciaran els processos de selecció, per tant, les persones joves menors de 30 anys interessades han d'estar abans inscrites en les seues oficines SERVEF de referència. Per a més informació, en aquest enllaç s'expliquen les condicions dels dos programes EMPUJU/EMCUJU 2018.

La secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana María García, recorda que el sindicat sempre ha defensat que les condicions de treball siguen d'un mínim de 6 mensualitats i a jornada completa, “així com el compliment del conveni col·lectiu de cada ajuntament i, si no n’hi ha, el que s’haja acordat en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies”.

Vigilància de la selecció i de la contractació

CCOO PV vigilarà que els processos de selecció es realitzen concorde a les normes. Una vegada s'incorporen a treballar, el sindicat atendrà les persones davant qualsevol dubte laboral i vetllarà perquè es complisquen les condicions de treball. Altrament, denunciarà davant la Inspecció de Treball i davant l'autoritat de gestió dels fons europeus, tant a l'Ajuntament com al SERVEF, per les infraccions que puguen donar-se en la utilització dels fons públics, així com pels incompliments laborals, com ha ocorregut en processos anteriors. En aquesta ocasió s'ha ampliat la partida pressupostària a 100 milions d'euros (l'any passat fou de 48 milions).

La central sindical reivindica que es complisca la ràtio de tres persones preseleccionades per lloc. Si no pot donar-se aqueixa situació, CCOO PV considera que s'ha d'ampliar l'àmbit geogràfic, ja que totes les persones aturades tenen dret a un lloc de treball independentment d'on visquen. El sindicat afig que és il·legal circumscriure l'ocupació sols a les persones aturades del propi municipi, del qual no prové el pressupost, ja que són fons europeus que gestiona la Generalitat a través dels ajuntaments i les diputacions.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.