L’actualitat del pensament de Gramsci

  • Dimarts, 22 de maig, a les 19.00 hores. Sala d’actes de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5, València).

CCOO PV acull la presentació de llibre ‘Contra el elitismo. Gramsci: manual de uso’, de Dolores Sánchez i Maite Larrauri. Una guia sobre l’aplicació de les tesis del filòsof i polític italià al nostre context històric, des d’una perspectiva divulgativa i pràctica.

16/05/2018.
Presentació del llibre a la seu de CCOO PV.

Presentació del llibre a la seu de CCOO PV.

El llibre ‘Contra el elitismo. Gramsci: manual de uso’ ofereix una selecció i una anàlisi de textos i conceptes gramscians de major actualitat, així com una guia de les seues possibles aplicacions en el nostre context històric, cultural i polític, des d’una òptica divulgativa o pràctica.

Les autores Maite Larrauri i Dolores Sánchez presentaran el seu llibre el pròxim dia 22 de maig, a les 19.00 hores, en la sala d’actes de CCOO PV, acompanyades per Juan Armenteros, Anna Gimeno i Cosme Gutiérrez.

Maite Larrauri és professora de filosofia i traductora. Feminista. Ha publicat nombrosos articles sobre Foucault, Spinoza, Kierkegaard, Bergson, Nietzsche, Weil. Actualment col·labora en revistes digitals i programes de televisió. És coautora de la col·lecció de llibres ‘Filosofía para profanos’.

Dolores Sánchez és doctora en història. La seua dedicació principal ha estat l’ensenyament d’aquesta matèria. Ha treballat sobre memòria oral i escrita i antifranquisme, història de les dones i nombrosos projectes d’investigació. Vinculada al feminisme actiu, ha estat una de les fundadores de l’Associació de Dones Universitàries i presidenta de la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS).

Ambdues han dirigit diferents seminaris o tallers de lectura històrica i filosòfica promoguts per ‘Dones grans’, entre els quals el de ‘Pensar la política con Gramsci’, desenvolupat en l’any 2017. L’objectiu era contextualitzar el pensament del filòsof, fundador del Partit Comunista Italià, els seus conceptes, la seua figura i extraure la seua rellevància actual, quan la reflexió i l’interés per la política torna a suscitar-se.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.