Mobilització intergeneracional en defensa del sistema públic de pensions

  La Secretaria de Política Social i Joventut de CCOO PV pretén trencar la visió individualista que la devaluació de les pensions solament afecta pensionistes. La campanya arranca el 21 de març, vespra de la manifestació a València en defensa d'unes pensions dignes, preveu un calendari d'accions que s'estendran fins al 21 d'abril.

  20/03/2018.
  Trobada intergeneracional

  Trobada intergeneracional

  Les accions de protesta conjunta cerquen posar el focus en les pensions i els seus reptes des d'una visió de lluita conjunta, de resposta unitària, solidària i intergeneracional. Atenent al perfil al qual es dirigeix la campanya, tots els dies en les xarxes socials es donarà difusió de la “dada del dia” en matèria de pensions.

  En coordinació amb la Federació de Pensionistes de CCOO PV es realitzaran trobades intergeneracionals d'intercanvi en diferents territoris del País Valencià. També estan previstos repartiments intermitents i descentralitzats del fullet informatiu a peu de carrer, recollida de signatures, pegada de cartells, etc.

  L'acte central de la campanya serà la jornada de debat i reflexió prevista el dia 18 d'abril amb la participació dels partits polítics amb representació autonòmica i la intervenció del secretari de Polítiques Públiques i Protecció Social CCOO, Carlos Bravo.

  La secretària de Política Social i Joventut de CCCO PV, Ana Belén Montero anima qualsevol persona, independentment de la seua situació laboral, a prendre part en les iniciatives promogudes en el marc de la campanya “El futur està en les teues mans”.

  Montero recorda que “CCOO porta molt de temps exercint pressió, convocant mobilitzacions en tot el territori nacional amb un èxit indubtable. Aquesta pressió sumada a la que la societat en general està exercint en els últims temps, servirà perquè el Govern realitze els canvis que demanem des de fa tant temps”.

  CCOO PV ha promogut i participat des de fa anys en rellevants mobilitzacions en defensa d'unes pensions dignes i sostenibles, reivindicant qüestions tan importants com el manteniment del poder adquisitiu de les pensions actuals i futures.

  Aquest sindicat reclama la derogació de la reforma de les pensions de 2013 que va crear un índex de revaloració molt perjudicial i que repercuteix directament en l'empobriment de les persones pensionistes, juntament amb el factor de sostenibilitat, l'aplicació prevista de la qual en l’any 2019 comportarà una reducció molt significativa en el càlcul de noves pensions.

  CCOO també reivindica un canvi de rumb en les polítiques de pensions, l'inici d'una negociació i la convocatòria del Pacte de Toledo on s'aborden mesures que permeten incorporar nous ingressos al sistema públic de pensions que garantisquen la seua viabilitat i sostenibilitat.

  Les propostes del sindicat per a augmentar els ingressos del sistema i per tant garantir el sosteniment i la viabilitat del sistema públic de pensions inclouen:

  -Retirada immediata de la reforma de les pensions de 2013.

  -Reforma fiscal estructural (progressiva i redistributiva); exigint més a qui més té i atenent especialment qui més ho necessita.

  -Augment de les bases màximes de cotització.

  -Increment de la base mínima de cotització com a conseqüència de l'augment gradual del salari mínim interprofessional.

  -Assumpció per part de l'Estat de les despeses d'administració de la Seguretat Social.

  -Polítiques d'ocupació que afavorisquen la creació d'ocupació de qualitat.

  -Equiparació de les bases mitjanes de cotització del règim general i del règim d'autònoms.

  -Supressió de les reduccions a la cotització que no tenen una justificació social i de “tarifes planes” que redueixen els ingressos al sistema de Seguretat Social.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.